REIC - Slovenija - Bosna in Hercegovina

Z nekaj sreče in prestrukturiranjem tekmovanja je lansko sezono Encijanom uspel obstanek v Conference diviziji in namenil ugodno skupino.

V Soboto, 14.10.2o23 so Encijani v nov cikel vstopili s tekmo proti Madžarom. Kljub temu, da so na tekmo odšli z zgolj 18 igralci so dosegli zmago 17-29.

To soboto, 21.10.2023 ob...Read More »


Encijani z novim selektorjem Kavčičem, začenjajo nov cikel tekmovanja

V Franciji trenutno poteka največji športni dogodek v letu 2023 v ter eden največjih na svetu – svetovno prvenstvo v ragbiju. V senci mondiala, pa nov cikel pričenjajo tudi druge evropske države, tudi encijani, ki se bodo v soboto pomerili v Budimpešti z Madžarsko ter prvo domačo tekmo že čez...Read More »


ZAČENJA SE 10. SVETOVNO PRVENSTVO V RAGBIJU

ZAČENJA SE 10. SVETOVNO PRVENSTVO V RAGBIJU

Francija bo v naslednjem mesecu in pol gostila jubilejno 10. svetovno prvenstvo. V Sloveniji se s tem športom sicer ne ukvarja veliko ljudi, po svetu pa je ragbi eden vodilnih ekipnih športov. Svetovno prvenstvo so prvič organizirali leta 1987 in od relativno skromnih začetkov...Read More »


ENCIJANI PROTI IZRAELU BREZ OKREPITEV IZ TUJINE

Slovenska reprezentanca v ragbiju bo v soboto v tekmi za evropski pokal narodov gostovala v Izraelu, že teden dni kasneje pa jih na nacionalnem stadionu Vasil Levski gosti Bolgarija.

Encijani so si v lanskem letu zagotovili obstanek v dosedaj najvišjem rangu tekmovanja Konference 1 Jug, kjer pa razen remija z Izraelom,...Read More »


Črni oblaki nad Encijani - poraz proti Malti

Nekaj minut pred tekmo se je nad igriščem stemnilo in pričelo je tako močno deževati, da smo morali prižgati celo luči, da bi se bolje videlo. Vremenske razmere so žal uničile tudi šotor za kamero, tako da smo žal ostali tudi brez video prenosa tekme.

Encijani so zabeležili precej visok poraz...Read More »


Napoved tekme proti Malti in 60 let ragbija v Sloveniji

V soboto 22.10.2022 ob 15:00 bomo na igrišču Oval odigrali drugo in s tem tudi zadnjo letošnjo tekmo v okviru Rugby Europe International Chamiponship – Skupina 1 – Jug.

Malta velja za težkega nasprotnika, tako da pričakujemo trd boj za morebitno zmago. Gostje so pretekli vikend na domačem terenu klonili proti...Read More »


SEMINAR RZS TRENER I. - 20.11.2022

Rugby zveza Slovenije, Pot do šole 2A

OBJAVLJA

RAZPIS »PRIJAVA NA SEMINAR RZS TRENER I.« 

Vabimo vse zainteresirane posameznike, da se nam pridružite na prvem seminarju za trenerje U10 pod okriljem Rugby zveze Slovenije. Po opravljenem seminarju bodo posamezniki pridobili naslov “RZS Trener I.” in se s...Read More »


Visok poraz proti Cipru 7 : 56

1.10. smo v okviru REIC 1S gostili močno ekipo Cipra.

Tekmo, ki se je odigrala na igrišču Oval, domu RK Ljubljana, si je ogledalo okoli 200 ljudi, ki verjetno niso bili najbolj navdušeni nad predstavo naše izbrane vrste, ki je trenutno, s precej poškodovanimi izkušenimi igralci, v nezavidljivem položaju.

Tekme se v...Read More »


Dve domači reprezentančni tekmi, klubi odprli sezono

To jesen nas čakata dve domači reprezentančni tekmi, klubi pa so že odprli sezono. Redno in resno trenirajo za prihajoče tekme in obenem v svoje vrste sprejemajo nove člane.

Malta 7s - Men's Sevens Conference 2

Letos se bodo 7s Encijani pomerili na turnirju v rugby 7  v diviziji  Conference 2. Turnir se bo odigral med 11. in 12.6. na Malti.

Slovenska 7s reprezentanca je imela v zadnjih ciklusih kar precej težav z naborom igralcev za to panogo in je žal pristala na repu evropskih 7s...Read More »


Novo vodstvo Rugby zveze Slovenije

26.5. 2022 se je odvila skupščina Rugby zveze Slovenije, kjer so bile sprejete tudi spremembe v vodstvu zveze.

Na skupščini sta se predstavila dva kandidata; g. Domen Čevka in g. Ivan Šček. Pred glasovanjem sta si, ne glede na izzid volitev, oba kandidata obljubila pomoč in sodelovanje. Zelo spodbudno je, da...Read More »


Malta premočna za Encijane

9.11. so se Encijani pomerili proti favoritom skupine – Malti.

V težkih igralnih pogojih so se bolje znašli gostje, ki so imeli v ekipi kar devet igralcev iz Anglije, Encijani pa tokrat le enega od bratov Skofič.

Razmere na igrišču so bolj ustrezale fizično močnejšim gostom, ki so svojo premoč pokazali predvsem...Read More »


Neodločeno proti Izraelu

Po preboju v višjo skupino, je slovenska izbrana vrsta v soboto odigrala prvo tekmo v tej skupini.

V goste je prišla reprezentanca Izreala, ki je pred tednom dni v Zagrebu klonila proti Hrvaški.

Encijani so bili odločni, da bodo pred domačo publiko prikazali borbeno igro, gostje pa so si po porazu proti...Read More »


Slovenija gre naprej!

Slovenija gre naprej!

V soboto so naši Encijani premagali slovaško 91-5 (44-5) in s tem zabeležili navijšo zmago Slovenije v mednarodnih tekmovanjih. Z zmago so se pomaknili na prvo mesto v skupini, vendar do večera nismo vedeli ali bomo napredovali v višjo skupino, saj smo čakali na razplet tekme med Andoro...Read More »


Slovenija gosti Slovaško

Po odličnem začetku sezone in dveh zaporednih zmagah proti Andori in Bolgariji, so Encijani klonili proti Srbiji in iz prvega mesta padli na tretje. Poraz je otežil pot v višjo skupino, vendar je ni popolnoma zaprl. Še vedno obstaja možnost za preboj v višji rang tekmovanja.

To soboto v okviru Rugby...Read More »


Encijani poraženi v Srbiji

Prvi polčas se je začel z izenačeno igro obeh ekip nakar so Encijani prevzeli pobudo in s posestjo žoge 70:30 pritiskali na črto zadetka domačinov. Po vodstvu Srbije iz kazni 3:0 so Slovenci nizali hitre akcije in osvajali teren. Pilko je iz avta dosegel zadetek in rezultat obrnil v prid...Read More »


Encijani v Srbijo

Danes se naši Encijani odpravljajo v Srbijo, kjer bodo jutri poskušali zadržati prvo mesto v skupini.

Po dveh zmagah v jesenskem delu sezone, se Encijani v Srbijo odpravljajo oslabljeni, saj so klubi odigrali veliko tekem, tako da kar nekaj igralcev pestijo poškodbe. Kljub poškodbam in odpovedim nekaterih igralcev v zadnjih trenutkih,...Read More »


Zaporedni zmagi Encijanov

Preteklo soboto je članska reprezentanca z visokim rezultatom 48-14 premagala Andoro, danes, pa so premagali še Bolgarijo v Sofiji 13-25.

Visoka zmaga proti Andori ni bila pričakovana, slovenski tabor pa je bil optimističen, da Andora je premagljiva. Kljub zmagi pa Encijani niso imeli veliko časa za slavje in celjenje ran, saj...Read More »


REIC 2S - Slovenija - Andora

Vabimo vas na prvo domačo tekmo ciklusa Evropskega pokala v ragbiju med Slovenijo in Andoro, ki bo v soboto 20.10.2018 ob 14.00 na Stadionu Oval v Guncljah.

Slovenija tekmuje v skupini s favorizirano Andoro, Srbijo, Slovaško, in Bolgarijo ter ne skriva ambicij po 1. mestu v skupini.
Posebnost tekme je, da...Read More »


Olimpija 7s - WRRS 1. turnir

V soboto 15.9. se prične 2018-2019 WRRS 7s sezona, kjer sodelujejo tudi naše Encijanke, sicer igralke RAK Olimpija.
Prvi turnir se bo odigral 15.9.2018 v Ljubljani. V sezoni je predvidenih šest turnirjev, in sicer:

15.09.2018. Olimpija 7s – Ljubljana, Slovenija
27.10.2018. Zagreb 7s – Zagreb, Hrvaška
10.11.2018. Mladost...Read More »


Mladi Encijani 11. v Esztergomu

Mladinska rugby 7 reprezentanca  se je 1. in 2. septembra udeležila Rugby Europe 7s Men U18 Trophy turnirja.

Kljub neugodnemu terminu so fantje pričeli s treningi že 7.8. Udeležba na treningih je bila kljub poletnim počitnicam zadovoljiva, vendar pa še vedno ne zadostna za treniranje vseh...Read More »


Rugby Europe 7s Men U18 Trophy 2018

Danes se mladinska reprezentanca v kategoriji U18 odpravlja na Madžarsko, kjer se bo udeležila 7s turnirja. Tokrat v precej mlajši zasedbi in z novim trenerjem.

Čestitke vsem fantom, ki ste si priborili čast braniti slovenske barve. Želimo vam hitre noge, bistre glave, nič poškodb, dobre rezultate in seveda, da bi uživali...Read More »


Znan razpored reprezentančnih tekem

Avstrija logo

Moška članska reprezentanca bo tudi v sezoni 2018/19 igrala v Rugby Europe International Championships (REIC).

Tudi tokrat v Conference 2 South skupini. V pretekli sezoni so z dvema porazoma in dvema zmagama osvojili 4. mesto .

V tej sezoni se skupini pridružujeta Andora (zadnja v Conference 1 South) in Bolgarija (prva v development...Read More »


Moški v Sarajevu 6.

Pretekli vikend je moška 7s ekipa sodelovala na evropskem prvenstvu (conference 1) v Sarajevu.

Zaradi odpovedi v zadnjih dnevih pred turnirjem, je ekipa v Sarajevo odpotovala z 11 igralci. Letos so člani uspeli izboljšati lanski rezultat. Lani so osvojili 10. letos pa 6. mesto.

Rezultati:

Sobota 23.6.2018:

 • Srbija – Slovenija (17-12)
 • Slovaška – Slovenija (12-14)
 • Slovenija...Read More »

Žensko evropsko prvenstvo 2018 (Conference 1) v Zagrebu

V vikendu od 8.6 do 10.6 se je ženska reprezentanca mudila na Evropskem prvenstvu v Zagrebu. Ekipa se je v letošnjem letu pomladila, za slovensko izbrano vrsto so prvič nastopile: Deliandra Garcia, Teja Majcen, Nika Miketič in Lotte Westerlaken.

Prvi dan so dekleta odigrala tri tekme, kjer so klonile proti Danski...Read More »


2018 - Women 7s - Conference 1

Po končani klubski sezoni v avstrijski ligi in novi WRRS ligi, za dekleta edine ženske rugby ekipe v Sloveniji, ni bilo časa za počitek. Redno so pridno trenirale, pretekli vikend pa so se dekleta,  ki obenem zastopajo tudi Slovenske barve, mudile na pripravah na...Read More »


Slovenia 7s - 2018

V soboto 9.6.2018, se bo na igrišču Rugby kluba Olimpija odigralo državno prvenstvo v rugby sevens različici.

Med seboj se bodo sprva pomerili mladinci, in sicer v kategorijiah U14 in U16, v članski kategoriji pa bodo tokrat sodelovale le tri ekipe, po ena iz vsakega od slovenskih klubov...Read More »


REIC - 2017/18 - Slovenija v. Avstrija

Slovenska Rugby reprezentanca se bo to soboto pomerila s sosednjo Avstrijo.

Vabljeni v soboto 7.4. 2018 že ob 13.30 na Stadion Športni park Šiška (ŽAK) kjer bodo tako kot vedno gostinci ohlajevali ozračje pred vhodom, Encijane bodo na igrišče pospremila dekleta iz plesno navijaške skupine RISE. Pričetek tekme je ob...Read More »


Pojdite z nami na Ciper

Slovenska moška rugby reprezentanca se bo 24.3.2018 v sklopu REIC 2C pomerila z reprezentanco Cipra.
Ciper, ki je prejšnjo sezono igral v višji skupini, trenutno zaseda 1. mesto v skupini, Slovenija pa sledi na 2. mestu.
Tokrat petim osebam ponujamo možnost, da se pridružijo Encijanom. Ponujamo namreč “fan” paket, ki vključuje:
 • Prevoz LJ-BG-LJ.
 • Letalo BG-Ciper-BG.
 • Nočitev...Read More »

Razpored tekem - pomlad 2018

V prilogi je razpored tekem reprezentanc in klubov za pomlad 2018.

Obeta se nam zelo pestra pomlad in veliko tekem.

RZS-razpored_tekem-pomlad_2018

...Read More »

Evra festival 2019

EVRA (European Veteran Rugby Association) septembra 2019 organizira 5. evropski rugby festival za veterane, kateri bo potekal v sosednji Italiji, v mestu Belluno.

Spletna stran festivala je še v izdelavi.

 

 

...Read More »

Padla tudi Slovaška

Preteklo soboto so naši Encijani premagali Slovake v REIC 2S skupini  in se povzpeli na 1. mesto v skupini.

Naši so v že v 4. minuti  povedli s tremi točkami Petra Kavčiča. V 6. minuti je prvi zadetek za Slovenijo dosegel Delmas, Kavčič, pa je s potrditvijo vodstvo...Read More »


Pomembna zmaga v gosteh

Encijani so v novem ciklu REIC 2S tekmovanja v gosteh dosegli prvo zmago.

V petkovih jutranjih urah so se Encijani z avtobusom odpravili v Srbijo. V soboto so se v Starčevu pomerili proti vedno neugodni Srbski izbrani vrsti.

Encijani so tekmo začeli zelo dobro. Že v 3. minuti je kapetan Sajevic dosegel...Read More »


REIC - 2017/18 - Slovenija v. Slovaška

Slovenska Rugby reprezentanca se podaja v nov cikel evropskega prvenstva, kjer je v skupini z Avstrijo, Ciprom, Srbijo in Slovaško.

Prvi nasprotnik Slovenije na domačih tleh, bo reprezentanca Slovaške, ki se je prebila v višji rang tekmovanja lansko leto. En teden prej, 28.10., pa bodo Encijani gostovali v Beogradu proti reprezentanci...Read More »


Ženski turnir vreden ogleda

Rugby klub Olimpija v sodelovanju z ekipo iz italijanskega kluba Fogliano, organizira ženski mednarodni klubski turnir v olimpijski disciplini – Rugby 7s.

V ogrevalnem delu sezone so si zadali organizacijo dveh povezanih turnirjev pod imenom 2 nations 7s.

Prvi turnir bo potekal 16.9.2017 v Ljubljani, drugi pa 30.9.2017 v Foglianu (Italija). Ekipe,...Read More »


Mladi Encijani sedmi

Pretekli vikend so naši mladi Encijani sodelovali na U18 7s Trophy turnirju v Esztergomu. To je bil že drugi zaporedni turnir, ki šteje kot 2. div. evropskega prvenstva.

Prvi dan so začeli zelo uspešno, saj so premagali Moldavijo (24-12), Monako (31-12) in izenačili proti Dancem (17-17). Osvojili so 1....Read More »


4. Evra festival

Sredi septembra bo Poljska, pod okriljem EVRA (European Veteran Rugby Association), gostila 4. evropski festival veteranov.

Veterani iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Francije, Italije, Madžarske, Nemčije, Portugalske, Španije, Ukrajine in Poljske, se bodo sestali pod motom “Fun & Friendship & Fraternity” in se ponovno družili...Read More »


Dekleta v Košicah na 10. mestu

Dekletom se v Košicah in izteklo po načrtih. Dosegla so 10. mesto, pričakovanja pa so bila med 5. in 8. mestom.

V prvi tekmi turnirja, so morale priznati premoč domačinkam. Druga tekma je bila proti vedno neugodnim igralkam Luksemburga. V izenačeni in napeti tekmi, so naša dekleta uspela tekmo obrniti v...Read More »


Gary John Braid na pomoč Encijanom

Odlična novica za vse navdušence Encijanov. Na uradnem treningu “Sevens Encijanov” se je pridružil Gary John Braid, nekdanji Novozelandski rugby igralec, ki je za “all blacks-e” zbral 13 nastopov (2 testa in 11 gostovanj).

 

Gary Braid na treningu...Read More »

Podaljšanje sodelovanja z Impact Prowear

Z veseljem sporočamo, da smo s proizvajalcem Impact Prowear za tri leta podaljšali sodelovanje. Podjetje tako ostaja uradni dobavitelj opreme za naše reprezentance.

S podpisom sporazuma o sodelovanju, tako vstopamo v četrto leto sodelovanja z Impact Prowear in se že veselimo novih dresov za naslednjo sezono. Predstavnik...Read More »


2017 Ženski rugby sevens

Ženska reprezentanca v olimpijski različici rugby 7, se ta vikend odpravlja v Košice, kjer se bodo udeležile 3. divizije evropskega prvenstva.

Dekleta in trener ne skrivajo ambicij po dobrih rezultatih, saj so se dolgo pripravljali na ta turnir. Dvakrat so bile na krajših pripravah, in sicer aprila...Read More »


Rugby Klub Ljubljana državni prvak v Rugby 7 - 2017

10.6. 2017 se je na igrišču Oval odigralo državno prvenstvo v turnirski Rugby 7 različici.
Letos so se na državno prvenstvo prijavile le 4 ekipe; Rugby klub Maribor, Rugby atletski klub Olimpija, Rugby klub Ljubljana in Rugby klub Ljubljana U20.

Novi/stari državni prvak je Rugby klub Ljubljana.

Končni vrstni red:
1. Rugby...Read More »


Slovenija sevens 2017 - Državno prvenstvo

To soboto, s pričetkom ob 11:00, bo v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v dinamični različici ragbija –  7s. Igralo se bo na igrišu Oval.  Rugby 7s, smo kot novo olimpijsko disciplino, lahko prvič spremljali v Riu.

Pridite, in si v živo oglejte hitrejšo različico klasičnega rugbyja s samo 7 igralci na...Read More »


Encijani na Dunaju poraženi - 3. v skupini

V soboto 22.4.2017, so Encijani gostovali pri severnih sosedih, kjer so lovili prvo mesto v skupini, ki bi zagotovilo napredovanje v višjo skupino in kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019.

Žal so bili domačini za Encijane tokrat premočni. Zmagali so z rezultatom 13:0 (5:0). Slovenci so se na Dunaj odpravili z igralcem...Read More »


Slovenija v boj za napredovanje in kvalifikacije za RWC 2019

V petek zjutraj se bo slovenska članska izbrana vrsta odpravila na Dunaj, kjer se bo v soboto 22.4.2017 pomerila z avstrijsko izbrano vrsto.

Po bolečem porazu proti Bosni (15-22), je ta tekma za Encijane zelo pomembna, saj ne odloča le o napredovanju v višji tekmovalni rang tj. Conference South 1. Z...Read More »


Live stream Slovenija v. Bih - REIC 2S

Ogled na voljo tudi na tej povezavi http://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe-international-championships-m7-slovenia-vs-bosnia-herzegovina

 

...Read More »

REIC 2S - Slovenija v. BiH

Slovenska Rugby reprezentanca se po uspešnem uvodu v novem ciklu in z 2. registriranima zmagama, podaja v spomladanski reprezentančni cikel.

Tokrat se v boj proti gostom iz Bosne podajajo s tremi brati Skofič (Jack, George in Frankie) in brez okrepitev iz Avstralije. Lovili bodo prvo mesto v...Read More »


REIC 2S - Slovenija v. Srbija

V soboto, 29.10.2016, s pričetkom ob 14.00 uri, je na stadionu ŽAK potekala tekma pokala Europe. Encijani so gostili dobro znanega nasprotnika iz bivše države Srbije. Rezultat 74:13. Število gledalcev 500, lepo vreme in prijetnih 15 stopinj.

Udarna postava selektorja Fentona je sestavljala, Hočevar, Zaletel, Pilko, Dobnikar, Vrhunec Suljič M., Skofič...Read More »


Slovenska Rugby reprezentanca se podaja v nov cikel evropskega prvenstva

Encijani se podajajo v nov cikel evropskega prvenstva (Rugby Europe Chamionship – REC) z novimi in nekaterimi starimi znanci.

REC  je naslednik ENC (European Nations Cup) in prinaša precej sprememb. Najpomembnejša je trajanje enega cikla tekmovanja. Zdaj je namreč možno napredovati v višjo skupino že po enem letu,...Read More »


Rugby Europe 7's Men U18 Trophy

Danes se mladinska reprezentanca v kategoriji U18 odpravlja na Madžarsko, kjer se bo udeležila 7’s turnirja.

Slovenski rugby že dolgo ni sodeloval na mladinskih turnirjih, ker klubi niso imeli mladinskih pogonov. Letos pa sta trenerja mladincev Miha Mahkota (Olimpija) in Siniša Djukić (RK Ljubljana) združila moči in pripravila ekipo...Read More »


Prvenstvo osnovnih šol

Rugby zveza Slovenije, v sodelovanju z WorldRugby in lokalnimi rugby klubi, poskusno organizira prvenstvo osnovnih šol v rugbyju. Projekt se izvaja v okviru svetovnega “Get Into Rugby” projekta.

Sodelujoče in potencialne šole:
British International School of Ljubljana, Francoska šola v Ljubljani, OŠ Vodmat, OŠ Kette Murn, OŠ KDK, OŠ Božidar Jakac, OŠ...Read More »


Ženska 7's reprezentanca v Sarajevo

Ženska 7’s reprezentanca se v petek odpravlja v Sarajevo, kjer bo igrala na Rugby Europe Sevens, Women’s Conference 1 turnirju, ki bo potekal 23. in 24. 7. na Olimpijskem stadionu Koševo.

Lani so dekleta v Zagrebu zasedla 9. mesto od 12. Letošnja pričakovanja so seveda, da bi dosegla višjo uvrstitev.

Turnirja se...Read More »


RE Sevens, Men’s Trophy - Praga

7’s Encijani se danes odpravljajo v Prago, kjer bodo v soboto in nedeljo odigrali še drugi turnir v okviru RugbyEurope Men’s Trophy Cup.
Postava:
Miljuš Grega (c)
Habjanič Blaž
Troppan Anže
Černe Miha
Zaletel Rok
Brlan Matjaž
Burnik Žiga
Gobec Peter
Udovč Marko
Železnik Črt
Horvat David
Puš Tadej

Luka Arko...Read More »


RE Sevens, Men’s Trophy - Malmo

Encijani so se pretekli vikend udeležili RugbyEurope Sevens, Men’s Trophy turnirja v  Malmu (Švedska).

Turnir je zaznamovala predvsem izgubljena/založena prtljaga, ki naj bi jo povzročil izpad električne energije na letališču. Namesto, da bi Encijani odšli v hotel na počitek in večerni trening pred tekmovanjem, so bili primorani iti v nakupovanje za...Read More »


RugbyEurope 7's Trophy cup

Slovenska Rugby 7’s reprezentanca se bo konec tedna v švedskem Malmu udeležila močnega turnirja v sklopu Rugby Europe tekmovanja.

Tako imenovani Trophy Cup skupini se je Slovenija priključila lani, ko je v tekmi za tretje mesto sredi Zagreba tesno premagala favorizirane Hrvate. Gre za drugi kakovostni razred v Evropi in tako...Read More »


DP - Slovenija 7's

Čestitke novim, starim državnim prvakom v rugby 7’s, Rk Ljubljani!
V finalni tekmi so bile Želve boljše od Rugby Olimpija z rezultatom 52:5 ter zasluženo slavili v Mariboru..
Končni vrstni red:
1. Rugby Klub Ljubljana
2. RAK Olimpija
3. Rugby klub Maribor
4. RK Novo Mesto
5. RK Maribor B

...Read More »

ENC: Luksemburg - Slovenija

Slovenija je danes kljub izjemno borbeni igri in dejstvu, da so vsi igralci pustili srce na igrišču, izgubila proti Luxemburgu z rezultatom 29:10. Encijani so tako zaključili 2 letni cikel na odličnem 2. mestu v skupini 2C, napredovanje v višji rang si je pa tako prislužil Luxemburg.

...Read More »

Sodniški tečaj

Zaradi velikega števila prijav, je sodniški tečaj prestavljen v ŠC Triglav (balon v Jami zraven Bežigrajskega stadiona), v sejni sobi v 1. nadstropju. Naslov: VODOVODNA 25.

Zbor je ob 8.30 začetek tečaja ob 8.45. Tečaj je BREZPLAČEN, vsi udeleženci pa prejmejo tudi brezplačno malico.

V soboto 29.8.2015 ob 8.30 bo v prostorih...Read More »


7s evropsko prvenstvo v Zagrebu

Prihajajojči vikend bosta slovenska moška in ženska  ragbi reprezentanca v disciplini Rugby 7s nastopili na evropskem prvenstvu v Zagrebu. 7s evropsko prvenstvo bo hkrati tudi štelo kot kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre naslednje leto v Riu. Za Slovenijo tokrat ne bodo mogli nastopiti bratje Skofič, saj pravila mednarodnega olimpijskega komiteja...Read More »


Državno prvenstvo v rugby 7

Državno prvenstvo v rugby 7 bo letos potekalo v soboto 13.6.2015 na stadionu Tabor v Mariboru.
Vse slovenske ekipe se bodo pomerile za nasov najboljšega v tej olimpijski disciplini, vodstvu slovenske 7s reprezentance bo pa turnir koristil kot priprave na evropsko 7s prvenstvo ki bo 1 teden kasneje v Zagrebu.
...Read More »

Postava za tekmo proti Luksemburgu

Novi selektor slovenske rugby reprezentance, Andrew Fenton, je danes objavil seznam igralcev za tekmo proti Luksemburgu, ki bo jutri, 18.4. ob 15h v Športnem parku Šiška.

Z objavo seznama je selektor postregel s kar nekaj presenečenji. Prvo presenečenje prve postave je definitivno komaj 18-letni Samuel Vrhovec, Ljubljančan, ki že 4 leta...Read More »


Izjava za javnost - Slovenija v. Luksemburg

V priponki si lahko ogledate novo sporočilo za javnost z mnenji selektorja in reprezentantov o prihajajoči rugby tekmi evropskega pokala narodov, ki bo to soboto 18.4.2015 v športnem parku Šiška.

Ob tem vas vabimo tudi na novinarsko konferenco, ki bo v četrtek, 16. 04. 2015 s pričetkom ob 12.00 v piceriji...Read More »


Slovenija v. Luksemburg

V soboto 18.4.2015 s pričetkom ob 15.00, čaka vse ljubitelje ragbija prva domača reprezentančna tekma evropskega pokala.
Po dveh zaporednih zmagah se bodo Slovenci pomerili proti reprezentanci Luksemburga, ki je pred slabimi 2 leti v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo že premagala Slovenijo z rezultatom 22:10

Slovenska reprezentanca bo naskakovala prvo mesto...Read More »


Velik strokovnjak na čelu slovenske rugby reprezentance

Izvršni odbor Rugby zveze Slovenije, je po predlogu strokovne komisije na čelo slovenske ragbi reprezentance, ki po prihodu bratov Skofič doživlja preporod in podira rekorde, postavil verjetno največjo okrepitev doslej, profesionalnega trenerja iz Nove Zelandije, ki je do sedaj vodil selekcijo Južne Avstralije, Andrewa Fentona.

Po odhodu karizmatičnega Emmanuela Meyerja, ki...Read More »


Slovenska rugby reprezentanca išče novega selektorja

Po treh zmagah in zgolj enem porazu v zadnjem, zelo uspešnem letu Slovenske Rugby reprezentance, se zaradi selitve v London od selektorskega položaja moške članske reprezentance poslavlja Emmanuel Meyer.

"Zaradi selitve v tujino in dogovora z novim delodajalcem je oteženo delo s slovensko reprezentanco, zato smo v Rugby zvezi Slovenije bili...Read More »


Sporočilo za javnost - Danska v. Slovenija

Slovenska ragbi reprezentanca gostuje to soboto 25.10.2014 v Odneseju na Danskem, kjer se bo v sklopu evropskega pokala narodov pomerila z nosilci skupine Danci.
Tudi tokrat se bodo reprezentanci pridružili bratje Skofič in pa Lewis Popadec iz Anglije.
V prilogi je izjava za javnost.
...Read More »

ENC 2C: Slovenija vs. Srbija - Live stream

Zahvala gre g. Mateju Špeharju, ki je omogočil ta prenos.


Live streaming video by Ustream

...Read More »

Sporočilo za javnost - Slovenija v. Srbija

Na novinarski konferenci bodo prisotni predsednik zveze, selektor, kapetan in eden izmed bratov Skofič, ki bodo odgovarjali na vaša vprašanja na prihajajočo tekmo, ki bo v soboto, 18. 10. 2014, s pričetkom ob 15.00, na stadionu ŽAK. Reprezentanca Slovenije se bo pomerila proti reprezentance Srbije. Več o tekmi imate opisano...Read More »


ENC-2C: Slovenija vs. Srbija 18. 10. 2014

Po 6-mesečnem premoru, čaka ljubiteje ragbija v soboto, 18. 10. 2014, s pričetkom ob 15.00, prva domača reprezentančna tekma evropskega pokala. Po zadnji euforični tekmi se bodo Slovenci pomerili proti reprezentanci Srbije, izjemno močni ekipi, ki je lani izpadla iz skupine višje. 
Slovenska reprezentanca bo naskakovala prvo mesto v skupini,...Read More »


Nov predsednik RZS

Včeraj je na redni letni skupščini Rugby zveze Slovenije bil z vsemi glasovi ZA in nič proti, izglasovan Primož Bohinc za novega predsednika zveze.

Ob imenovanju je zapisal: " V rugby zvezo Slovenije sem se v letu 2013 vključil kot podpredsednik in brez predznanja začel spoznavati šport in vrednote, ki jih vsebuje....Read More »


Sklic redne letne skupščine RZS 2014

V sredo 24.9.2014 bo v prostorih Rugby kluba Ljubljana potekala redna letna skupščina Rugby zveze Slovenije kamor vabimo klube s plačano letno članarino, da nominirajo 2 delegata s pooblastili kluba.

...Read More »

Trenerski IRB tečaj Level 1

Med 10.9.2014 in 12.9.2014 bo na igrišču Oval v Ljubljani (Rugby klub Ljubljana) potekal IRB trenerski tečaj, Level 1, pod vodstvom IRB educator-ja Maria Dadatia.
Pozivamo vse zainteresirane, da se prijavijo na tečaj (ki je brezplačen) in svojo participacijo sporočijo na e-mail: Luka.popovic@rugby.si ali pa se prijavite pri svojemu klubu...Read More »

IRB U17 training camp - Zenica (Bih)

Slovenska mladinska reprezentanca do 17 let se je v sredo zjutraj odpravila na training camp pod okriljem svetovne rugby zveze (IRB) v Zenico, kjer bodo ostali do sobote 6.9.2014. Tokrat mladinsko reprezentanco sestavljajo mladinci RK Ljubljane, RAK Olimpije in RK Maribora.

Poleg mladinskih treningov se bodo v Zenici izvajali tudi...Read More »

Na Evropsko prvenstvo tudi predstavnice nežnejšega spola!

V Ragbi zvezi kar ne prenehamo z lovljenjem in ustvarjanjem novih izzivov. Tokrat je na tapeti Evropsko prvenstvu v ragbiju za ženske! Naših 13 Encijank, bojevnic z visoko moralo in trdo voljo se bo udeležilo Evropskega prvenstva, ki se bo odvijalo v Litvi, v soboto 28. 6. 2014. Prvič bodo...Read More »

Encijani osvojili 4. mesto

Slovenski post, ki je trajal kar 12 let brez reprezentance v ragbi različici 7's. Projekta Solun 2014 smo se lotili predvsem z namenom, da se postavimo na zemljevid tega olimpijskega športa, da vidimo kje smo in kam lahko ciljamo, v prihodnje glede na konkurenco.

Cilj je bil, da zasedemo sredino lestvice...Read More »


Rugby 7's Evropsko prvenstvo

Konec meseca se bodo naši izbrani potniki odpravili na Evropsko prvenstvo, različico 7’s, ki bo potekala v Solunu, Grčija. Izjemno mlada ekipa katero sestavljajo, na čelu s kapetanom Petrom Gobcem, Jaka Sajevic, David Cerar, Žigra Burnik, Grega Miljuš, Anže Troppan, Dragan Jovanovič, Goran Jelenčič, Jernej Šercer, Mirt Suljič, Max Skofič,...Read More »


Rezultati državnega prvenstva v rugby 7.

Ekipa Rugby kluba Ljubljana je osvojila naslov državnih prvakov v rugby 7's.  Na turnirju so nastopile štiri ekipe in sicer RFC Ris, RK Novo mesto, RK Ljubljana Veterani in RK Ljubljana. Turnirja se zaradi napornih sobotnih ligaških tekem nista...Read More »


Sporočilo za javnost Avstrija : Slovenija

V soboto, 3. 5., s pričetkom ob 15:00 uri, se je naša reprezentanca pomerila proti sosednji Avstriji v zadnji tekmi v ciklusu 2C-ENC. Z zmago v prejšnjem kolu proti reprezentanci Bolgarije, smo si že zagotovili obstanek v skupini. Poznal se je izostanek bratov Skofič, definitivno pa so naši fantje pokazali...Read More »


Evropski pokal narodov: Avstrija vs. Slovenija

V soboto, 3. 5. 2014, s pričetkom ob 15:00 uri, se bo reprezentanca Slovenije pomerila proti domači reprezentanci Avstrije. V zadnjem stadiju cikla divizije ENC-2C pričakujemo trd boj naših fantov, ki pa bodo žal nastopili brez bratov Skofič. Jack se je poškodoval že pred tekmo z Bolgarijo in bo iz...Read More »

RZS je podpisala pogodbo o sodelovanju s podjetjem IMPACT

Rugby zveza Slovenije je podpisala pogodbo o sodelovanju s podjetjem IMPACT, ki je tako postalo uradni opremljevalec RZS. 

Podjetje IMPACT Prowear je uveljavljena blagovna znamka s športnimi oblačili, ki opremlja številne rugby klube in selekcije po celem svetu. Ob dosegu dogovora je direktor podjetja Andrew Tasker dodal: počaščeni smo, da...Read More »

Sporočilo za javnost po tekmi Slovenija - Bolgarija

V soboto, 12. 4. 2014, s pričetkom ob 14.30, smo bili priča zgodovinskemu trenutku. Slovenska ragbi reprezentanca je namreč obeležila nekaj o čemer smo lahko le sanjali. Neopisano veselje na do zadnjega kotička polnega stadiona ŽAK, več kot 2000 glava množica – med njimi tudi sam predsednik države Borut Pahor...Read More »


Tekma evropskega pokala narodov med Slovenijo in Bolgarijo

V soboto 12.4.2014 ob 15.00 bo tekma evropskega pokala narodov med Slovenijo in Bolgarijo na stadionu ŽŠD Ljubljana v Šiški. 
Karte lahko kupite v predprodaji na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si ali preko spleta: http://www.mojekarte.si/si/slovenija-bolgarija/vstopnice-90262.html
 
Za novinarske akreditacije in ostala vprašanja pišite na aljosa.kous@rugby.si

– Več informacij: http://rugby.si/sl/content/evropski-pokal-narodov-slovenija-vs-bolgarija#sthash.D2d7m8nE.dpuf

...Read More »

Evropski pokal narodov: Slovenija vs. Bolgarija

V soboto 12.4.2014 ob 15.00 bo tekma evropskega pokala narodov med Slovenijo in Bolgarijo na stadionu ŽŠD Ljubljana v Šiški. 
 
Karte lahko kupite v predprodaji na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si ali preko spleta: http://www.mojekarte.si/si/slovenija-bolgarija/vstopnice-90262.html
 
Za novinarske akreditacije in ostala vprašanja pišite na aljosa.kous@rugby.si
 
Mineva 31 let odkar se je odvila...Read More »

Širši izbor reprezentantov Slovenije: ENC-2C Slovenija - Bolgarija

V nadaljevanju je objavljen seznam širšega izbora reprezentantov Slovenije za tekmo evropskega pokala nacij skupine 2C proti reprezentanci Bolgarije, ki bo odigrana 12.4.2014 v Ljubljani. Seznam se lahko dopolnjuje ali krči glede na predloge trenerjev in pripravljenost posameznih igralcev. V seznamu niso vključeni igralci iz tujine, ki bodo dodani naknadno.
Prvi...Read More »

Testiranje igralcev za reprezentanco Slovenije - 2. del

Obvestilo za igralce.
V soboto 15. 02. 2014, se bo izvajal drugi del testiranja. Tokrat se bodo testirale veščine. 

Testiranje se bo izvajalo v telovadnici OŠ Franca Rozmana Staneta v Ljubljani. Pričetek ob 10.30. 

 

Rugby skills
 • Passing right (5/10/20m, accuracy test; 5 rep each distance)
 • Passing left (5/10/20m, accuracy test; 5 rep...Read More »

Testiranje igralcev za reprezentanco Slovenije

V prilogi je vabilo za testiranje igralcev za reprezentanco Slovenije

...Read More »

Rugby klub v Novem Mestu

Vodstvo Rugby zveze Slovenije je na zadnji seji izvršnega odbora odobrilo prošnji Rugby kluba Novo mesto o članstvu v zvezi in edini rugby klub na dolenjskem je tako postal pristopni član RZS.
Rugby v Novem mestu je ena od stopničk dopolnjevanja rugby križa v Sloveniji, ki je ena od prioritet sedanje...Read More »

Meyer na čelo reprezentance

Predsedstvo Rugby zveze Slovenije je za novega selektorja moške reprezentance potrdilo Emmanuela Meyerja,  ki je zastopal barve mladinske reprezentance Urugvaja ter tekmovalne izkušnje nabiral predvsem v italijanski Serie A.

Ob imenovanju je Meyer skromno dejal: » Počaščen sem, da me je zveza izbrala za selektorja in veselim se dela z odlično...Read More »


Slovenija uvrščena na evropsko prvenstvo v rugby7's

Vodstvo evropske rugby zveze je potrdilo, da je sprejelo slovenijo v evropsko prvenstvo divizije B jug, ki se bo odvijalo v grškem mestu Solun 31. maja 2014.
http://www.fira-aer-rugby.com/competition-69.htm

Odstop selektorja moške članske reprezentance

Dosedanji selektor slovenske rugby reprezentance Zoran Kalakovič je prejšnji teden podal predsedniku zveze Borutu Grgiču odstopno izjavo, ki jo je slednji sprejel.
Predsednik zveze se je dosedanjemu selektorju zahvalil za dosedanje delo in čas, ter poudaril, da ceni njegovo delo.

Zoran Kalakovič je prevzel reprezentanco v začetku leta 2012, ravno...Read More »

Poročilo: 11. IRB skupščina

11. IRB skupščina

Clyde Court Hotel, Dublin, Irska

17.  – 18. November 2013

 

Nedelja, 17.11.2013

Skupščina se je uradno odprla ob 13.00 kjer sta imela otvoritveni nagovor predsednik IRB Bernard Lapasset ter predsednik irske rugby zveze Pat Fitzgerald. Nadaljevalo se je s povzetkom skupščine iz leta...Read More »


Uspešna sobota za slovenski ragbi

Rugby klub Maribor je gostil moštvo iz Linza. Tekma se je končala z neodločenim izidom 20(15):(8)20. 
Na igrišču RAK Olimpija se je odvil trojni program. Najprej so se med seboj pomerili najmlajši člani. Nato so na igrišče stopile ragbi Zmajčice, ki so se pomerile z žensko ekipo RC Graz. Igrale so...Read More »

Zbogom Yuka

Rugby zveza Slovenije
Jure Mahkota, rojen 5.5.1962, kraj rojstva Ljubljana , kraj bivanja Ljubljana, poklic ragbijaš. Naj se šliši še tako čudno Jure, živel si  življenje ragbijaša. Od poznih osemdesetih letih , ko se si se prvič seznanil tem športom , pa vse do konca  življenja si bil  tesno povezano z...Read More »

Mini prestopni rok

Izvršni odbor RZS je sprejel sklep o določitvi mini prestopnega roka, ki se začne z sredo 9.10.2013 ter konča z petkom 11.10.2013.

Igralci lahko v tem času preko klubov uredijo prestopno dokumentacijo ter jo posredujejo na RZS. Vsi igralci, ki bodo imeli urejeno prestopno dokumentacijo lahko takoj po prestopnem roku tekmujejo...Read More »


Slovenski skalp za Avstrijce

RK Ljubljana je v drugem kolu prve avstrijske lige gostila ekipo RC Innsbruck. Za Ljubljančane je bila to posebna tekma, saj so se z njo poklonili dolgoletnemu trenerju in prijatelju Juretu Mahkoti, ki je po hudem boju z boleznijo preminil dan poprej.
 
Tekma se je pričela z minuto molka. Igralci, polni...Read More »

Umrl Jure Mahkota

Z veliko žalostjo v srcih vam sporočamo, da je danes v jutranjih urah po hudem boju z boleznijo, umrl dolgoletni trener, mentor in prijatelj Jure Mahkota.

S svojo predanostjo temu športu nas je vse navdihoval, svoje znanje pa je nesebično prenašal na mlade generacije ter neutrudno in vedno verjel v...Read More »


Slovenski klubi odprli sezono z zmago

V ligi ELITE je RK Ljubljana v prvi tekmi nove sezone na Dunaju premagal ekipo RC Vienna Celtic z rezultatom 29:10 (20:7). Ljubljančani tekme niso začeli najbolje. Dunajčani so po blokiranemu strelu dosegli prvi zadetek na tekmi. Želvam nikakor ni uspelo razviti svoje igre in so napade končevale premalo odločno....Read More »

Novo vodstvo Rugby zveze Slovenije

Včeraj je na igrišču oval v Stanežičah potekala izredna skupščina Rugby zveze Slovenije. Po odstopu prejšnjih organov 20.8.2013 je skupščina izvolila vršilce dolžnosti, od včeraj naprej pa je znano celotno vodstvo, ki je bilo sprejeto z vsemi glasovi ZA in nič proti.

 

Predsednik zveze je postal Borut Grgič, mednarodni svetovalec,...Read More »


Sklic izredne skupščine Rugby zveze Slovenije

Sklicana je izredna skupščina Rugby zveze Slovenije, ki bo v sredo 18.9.2013 ob 19.00 uri na igrišču Oval v Stanežičah.

Dnevni red:

 1. Potrditev dnevnega reda;
 2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja, overoviteljev in verifikacijske komisije;
 3. Volitve novih organov zveze;
 4. Razno.
...Read More »

Povzetek skupščine

Na redni letni skupščini RZS, je dosedanje vodstvo oddalo poročila komisij in ponudilo svoj odstop, ki je bil soglasno sprejet.
Izvoljen je bil nov v.d. Predsednik, Borut Grgič, ter v.d. sekretar Ivan Šček.
Sklicana je tudi nova izredna skupščina, ki bo potekala 18.9.2013, kjer bodo potekale ponovne volitve za organe RZS.
...Read More »

Redna in izredna skupščina RZS.

20.avgusta 2013 je sklicana redna in...Read More »


Ko se kakšen dan dopoldne sprašujete

Dragi rugbysti,
ko se kaksen dan dopoldne sprasujete, kaj naredim za rugby cez dan, vam prilagam eno svojih domislic, kako izboljsati prepoznavnost tega sporta pri nas in tudi drugje po vzhodu.Enkrat lani. Za cistune, nimam ga v slovenscini, ker sem ga jezen zapisal kar "tacga"
Dear Mr. Carrigy,

One of the...Read More »


RWCQ2015: Luksemburg-Slovenija 22-10 (7-3)

Slovenska ragbi reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Angliji leta 2015, izgubila proti reprezentanci Luksemburga.

 

Kljub pobudi slovencev v prvih 10 minutah in prevzemu vodstva z 0:3 so Luksemburžani stopnjevali pritisk in na polčas odšli s prednostjo 7:3. Drugi polčas je bolje začel Luksemburg in povišal vodstvo na 12:10....Read More »


RWC 2015 kvalifikacijska tekma Luksemburg vs. Slovenija

Encijani se bodo 4. 5. 2013 pomerili z reprezentanco Luxemburga, v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2015. 

...Read More »

Encijani prepričali bralce Sportala

Z zmago nad Avstrijci in doseženim drugim mestom v skupini 2C evropskega pokala narodov, ter s priborjenimi dodatnimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, so Encijani prepričali bralce Sportala, da si zaslužijo naziv "Športno ime 15. tedna". 
 

...Read More »

Slovenija v boj za nastop na svetovnem prvenstvu

Encijani se bodo 4. 5. 2013 pomerili z reprezentanco Luxemburga, v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2015. 

Podatki o tekmi.

Kvalifikacijski proces.

...Read More »

Vabilo na svetovno prvenstvo v rugby 7 2013

...Read More »

ENC2B: Odpoved tekme proti Dancem

Strokovna komisija, selektor in predsednik zveze so se soglasno odločili, da se odpovedo play-off tekmi proti Danski, ki bi morala biti 9.junija na Danskem.

Vzrokov odpovedi je kar nekaj, od izredno pozne odločitve s kom naj bi igrali, do logističnih problemov, ki jih ne bogata zveza tezko rešuje.

...Read More »

Sporočilo za medije po tekmi Slovenija : Avstrija

Slovenska rugby reprezentanca je v soboto 14. aprila 2012 ob 15:00 v Ljubljani odigrala prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije in doživela poraz 19 proti 5.

Slovenska reprezentanca je prvi polčas odigrala zelo neprepričljivo, predvsem v fazi napada. Slovenska izbrana vrsta se je ves čas branila in v dveh primerih tudi popustila,...Read More »


Anti Doping program - London 2012

Olimpijski komite Slovenije pošilja:

          Informacijo o protidopinškem program na olimpijskih igrah v Londonu (Uradni dopis  )in  
          Protidopinška pravila Mednarodnega olimpijskega komiteja za igre XXX. Olimpijade London 2012 (PDP – MOK, London 2012).
 
Ker so udeleženci olimpijskih iger za izvajanje pravil in njihove posledice neposredno odgovorni, vam priporočamo, da vsebine...Read More »