Slovenski skalp za Avstrijce

RK Ljubljana je v drugem kolu prve avstrijske lige gostila ekipo RC Innsbruck. Za Ljubljančane je bila to posebna tekma, saj so se z njo poklonili dolgoletnemu trenerju in prijatelju Juretu Mahkoti, ki je po hudem boju z boleznijo preminil dan poprej.
 
Tekma se je pričela z minuto molka. Igralci, polni čustev in ponosa, so že od prve minute dalje vršili močan pritisk na nasprotnika in povedli na samem začetku tekme. Že v prvem polčasu so z napadalno igro dosegli šest zadetkov. V drugem polčasu so Želve nadaljevale z atraktivnimi prodori pri katerih sta danes prednjačila Grega Miljuš s 4 zadetki in okrepitev iz Španije Luis Cardallipguet, ki je s prodori izvrstno razigraval linijo. Do tolažilnega zadetka so na koncu tekme prišli tudi gostje iz Innsbrucka, ki so kljub visokem porazu pokazali izredno borbeno igro.
 
Robert Puconja, trener RK Ljubljane: "Čestitke igralcem za današnjo tekmo. Ni bilo lahko. V garderobi pred tekmo je bila tišina, vsi so imeli v mislih pokojnega prijatelja Jureta. Igrali smo za njega."
 
RFC Maribor je le dočakal zmago nad enim od največjih rivalov, dva kratnim zaporednim prvakom National lige, Wiener Neustadt Wombats. Uvodne minute sta zaznamovala 2 podeljena rdeča kartona, tako da sta obe ekipi igrale z igralcem manj. Polčas so bolje zaključili Štajerci, ki so vodili z 22:5. Drugi polčas so bolje začeli gostitelji ter rezultat znižali, vendar je Mariborčanom uspelo ohraniti mirne živce in tekmo pripeljati do konca z pomembno zmago 29:20