Logo-MB-460x318Rugby Klub Maribor
Jezdarska 3,
2000 MARIBOR

Igrišče: Stadion NK Pobrežje
Kontakt: rugbymaribor@gmail.com
Spletna stran: http://www.rugby-maribor.si
Predsednik:
Samo Peter Medved
Sekretar:
Luka Mišič
Ekipe:
Moška članska ekipa

RFC Maribor je leta 2005 ustanovil Denis Karba, vendar je že isto leto glavnina ekipe odšla trenirati v RUFC Graz. Ponovna oživitev kluba je nastopila leta 2009, ko je par študentov pravne fakultete v Mariboru prosilo svojega kolega Nejca Sitarja (ki se je ravno vrnil iz Graz-a), da jim pokaže osnove rugby-a. Prvi treningi so se pričeli v mestnem parku Maribor, nadaljevali pa so se v gozdu Betavna.

Že po prvi predstavitvi rugby-ja na 1.Gimnaziji na Pohorju ob domu planika, je število igralcev začelo hitro rasti. Z progresivnim razvojem in rekrutiranjem novih igralcev jim je uspelo že junija 2010 odigrati prvo prijateljsko tekmo proti RUFC Graz. Kljub porazu se je rodilo prijateljsko rivalstvo in kluba sta v sezoni 2010/2011  igrala prijateljske tekme na vsake 2 tedna.
Trdo delo skozi sezono se je poplačalo z zmago nad B ekipo RK Ljubljane, ter osvojitvi prestižnega 3-nations turnirja v Klagenfurtu.

Rfc Maribor je kljub svoji mladosti dokazal da gre za zrel klub z velikimi ambicijami, saj za naslednjo sezono napovedujejo nastopanje tudi v slovenskem prvenstvu.

Rugby je v mariboru najhitreje rastoči novi šport zahvaljujoč entuzijazmu, odločnosti in trdi volji po uspehu, mlade mariborske ekipe!