Izobraževanje

Kot ste verjetno že seznanjeni, se v vseh športih čedalje bolj poudarja varnost, zdravje in antidoping.

V nadaljevanju je ena novost in ena že znana zadeva.

Olimpijski komite Slovenije – obvezno – pogoj za izdajo tekmovalne licence:

Protidopinško e-izobraževanje ADEL je od 1.1.2022 pogoj za pridobitev tekmovalne licence (točka 2.2.9 kriterijev OKS-ZŠZ za registracijo športnikov) za vse športnike od vključno 14. leta dalje.

Prosimo, da svoje člane, ki so dopolnili 14 let in so aktivni v tekmovanjih, seznanite s tem pogojem in jih pozovete, da opravijo e-izobraževanje. Člani, ki še ne tekmujejo na mendarodni ravni (rezprezentanca), naj izpolnijo izobraževalni program športnikov na nacionalni ravni, člani in morebitni člani reprezentanc, izobraževalni program športnikov na mednarodni ravni. Povezavi sta spodaj.

ADEL izobraževalni programi, ki so sestavljeni iz e-izobraževanja in priročnika o pomembnih spremembah Kodeska, so namenjeni različnim ciljnim skupinam:

ŠPORTNIKOM*:

Dostop do spletne platforme ADEL je preko spletne strani SLOADO https://www.sloado.si/kategorija/za-sportnike-adel, kjer so na voljo tudi vsa podrobna navodila in direktne povezave do tečajev. Traja zelo dolgo, tako da si vzemite precej časa. Sicer ni časovno omejeno, tako da lahko kadarkoli končate in nadaljujete kasneje.

RugbyEurope/WorldRugby:
Tu imamo obvezna in zaželjena izobraževanja. Obvezna so potrebna za sodelovanje naših športnikov in športnic na mednarodnih tekmah pod okriljem RE/WR. Zaželjena (tudi priporočena) izobraževanje pa so lahko v pomoč našim športnikom.

Obvezno:

Zaželjeno:

Po opravljenih izbraževanjih, člani pridobijo digitalne certifikate v PDF obliki.

Pridobljene certifikate naj pošljejo na svoj matični klub (za vašo interno evidenco), klubi pa nato prepošljite na office@rugby.si.