Slovenski klubi odprli sezono z zmago

V ligi ELITE je RK Ljubljana v prvi tekmi nove sezone na Dunaju premagal ekipo RC Vienna Celtic z rezultatom 29:10 (20:7). Ljubljančani tekme niso začeli najbolje. Dunajčani so po blokiranemu strelu dosegli prvi zadetek na tekmi. Želvam nikakor ni uspelo razviti svoje igre in so napade končevale premalo odločno. Po hitro izvedeni kazni Miljuša in potrditvi ter kazni Kavčiča so Želve povedle s 13:7. Nato je sledil šok za Ljubljančane, saj je Gobec v 30. minuti prejel rdeči karton. Ekipa je takrat pokazala pravi karakter in po hitri igri v zadnji minuti prvega polčasa prek Miljuša povedla z 20:7.
 
V drugem polčasu so Želve kljub igralcu manj pokazale dobro igro, tudi po zaslugi boljše fizične priprave. Kavčič je s tremi zadetimi kazenskimi streli poskrbel za povišanje vodstva, trda obramba pa domačinom ni omogočila priložnosti za dosego zadetka. Kljub ne preveč dobri predstavi so igralci RK Ljubljane zasluženo zmagali in uspešno zakorakali v novo sezono.
 
Z dobro igro se je pri Ljubljančanih izkazal Mirt Suljič: "Šele izključitev Gobca nas je prebudila in takrat smo začeli bolje igrati v obrambi in napadu. Veliko je bilo napak in napačnih odločitev, kar bomo poizkušali izboljšati do prihodnje tekme." Največ točk sta za Želve dosegla Kavčič (19) in Miljuš (10).
 
V drugi avstrijski ligi sta zmagala oba slovenska kluba. Olimpija je sezono začela s prepričljivo zmago. Na Dunaju so igralci Olimpije zmagali proti ekipi Celtic z rezultatom 38:7. Maribor je v soboto v sklopu razširjenega avstrijskega prvenstva na domačem igrišču premagal lanskega finalista ekipo RUFC Graz. Štajerski derbi se je začel s hitrim vodstvom domačinov, ki so po prvem delu prvega polčasa malce presenetljivo vodili z 12:0. Dominantno igro v napadu so zasenčile napake v obrambi, ki so gostom dovoljevale lahke zadetke in zniževanje rezultata. V drugem polčasu se je tekma nadaljevala v precej enakem stilu. Tik pred koncem je letošnjim ligaškim favoritom uspelo znižati rezultat na 32:27 (17:12) in s tem kljub porazu pridobiti dve bonus točki za štiri dosežene zadetke in razliko manj kot sedem točk. Igralec tekme je bil Sandi Lubej, ki je povsem onesposobil Angleža v graškem dresu. Mariborčani se bodo tako v soboto na gostovanje k ekipi Wombats v Wiener Neustadt odpravili s precej dvignjenimi glavami.