Sporočilo za medije po tekmi Slovenija : Avstrija

Slovenska rugby reprezentanca je v soboto 14. aprila 2012 ob 15:00 v Ljubljani odigrala prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije in doživela poraz 19 proti 5.

Slovenska reprezentanca je prvi polčas odigrala zelo neprepričljivo, predvsem v fazi napada. Slovenska izbrana vrsta se je ves čas branila in v dveh primerih tudi popustila, ter prejela dva zadetka. V drugem polčasu pa se je slovenska izbrana vrsta vendarle prebudila in pokazala mnogo bolj živahno igro, ter z napadalno igro dosegla tudi zadetek. Po doseženem zadetku se je pritisk slovenske reprezentance še stopnjeval, vendar pa je v zadnjih minutah tekme zbranost v obrambi popustila in nasprotnik je dosegel še en zadetek.

Kljub porazu je slovenska reprezentanca predvsem v drugem polčasu prikazala dokaj všečno igro, in nakazala, da imamo še vedno kar nekaj talentiranih mladih igralcev, ki pa vsekakor potrebujejo čas in podporo, tako s strokovnega vidika kot tudi z vidika slovenske rugby javnosti.

Slovenska reprezentanca je nastopila v naslednji postavi:
Miklič, Pilko, Potnik, Gobec, Javornik Pečnik, Miljuš, Šercer, Jovič, Magušar, Radelj Šemrov, Šubic, Suljič D. (K), Habjanič, Jovanovič, Troppan, Čevka D., Begič, Vrhunec, Čevka A., Gombač, Slavec K., Mihelič.

Selektor rugby reprezentance Slovenije
Zoran Kalaković