Novo vodstvo Rugby zveze Slovenije

Predsednik

26.5. 2022 se je odvila skupščina Rugby zveze Slovenije, kjer so bile sprejete tudi spremembe v vodstvu zveze.

Na skupščini sta se predstavila dva kandidata; g. Domen Čevka in g. Ivan Šček. Pred glasovanjem sta si, ne glede na izzid volitev, oba kandidata obljubila pomoč in sodelovanje. Zelo spodbudno je, da smo imeli tokrat dva kandidata, ki sta visoko motivirana. Upamo, da bo ta motivacija obradila sadove.

Na čelu zveze je torej g. Ivan Šček, ki je z 18 glasovi proti 13 premagal g. Čevko in je tako postal novi predsednik Rugby zveze Slovenije.  Čestitamo!

Ekipo, ki mu bo pomagala v tem mandatu sestavljajo še: g. Luka Medved (podpredsednik), g. Luka Potnik (blagajnik), g. Robert Puconja (Tehnični direktor) in g. Aleksander Jug (generalni sekretar).

Predsednik
G. Djuratovič in g. Šček

G. Šček je povedal: “Z velikim ponosom in ponižnostjo sprejemam zaupanje, izkazano na skupščini, kjer so me delegati klubov imenovali za predsednika Rugby zveze Slovenije.

Zavedam se odgovornosti, ki jo prinaša ta funkcija.

Obljubljam, da bom dosledno izpolnjeval svoje zadolžitve in deloval v dobrobit tega čudovitega športa.

Na tem mestu, se tudi zahvaljujem dosedanjemu predsedniku za opravljeno delo.”

 

Novo vodstvo se zaveda, da bo moralo konkretno zavihati rokave saj našemu športu že tako ne kaže najbolje, omejitve zaradi pandemije Covid-19, pa so terjale visok davek v številu igralcev, predvsem v mladinskih pogonih.

Največji izziv zveze predstavljata finančna situacija in kadrovska podhranjenost. V kolikor menite, da lahko kakorkoli pomagate, vas vabimo k sodelovanju preko sponzorstev ali prostovoljstva.