Evropski pokal narodov: Slovenija vs. Bolgarija

V soboto 12.4.2014 ob 15.00 bo tekma evropskega pokala narodov med Slovenijo in Bolgarijo na stadionu ŽŠD Ljubljana v Šiški. 
 
Karte lahko kupite v predprodaji na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si ali preko spleta: http://www.mojekarte.si/si/slovenija-bolgarija/vstopnice-90262.html
 
Za novinarske akreditacije in ostala vprašanja pišite na aljosa.kous@rugby.si
 
Mineva 31 let odkar se je odvila zadnja tekma v rugby-u na stadion ŽAK, kjer sta se pomerili reprezentanci Jugoslavije in  Belgije. Zvezo so prevzeli mladi entuziasti rugbya, ki so z vsemi svojimi močmi usmerjeni v volunterstvo in dvig slovenskega rugby-a. Po 31-letih bo stadion ŽAK zopet pokal po šivih. Namreč Slovenska rugby reprezentanca, v soboto 12. 4. 2013, ob 15.00 uri, gosti reprezentanco Bolgarije. V tekmi, ki bo ključna za obstanek v diviziji pričakujemo bučno podporo iz tribun. 2400 gledalcev pa bodo priča spektakularnemu obenem tudi zgodovinskem trenutku, kajti prvič v zgodovini modernega rugby-a bodo barve reprezentance – Slovenije – zastopali bratje Skofič.

Archie, Frankie, George, Jack in Max bodo debitirali v državnem dresu, v spomin svojemu očetu Jonathanu, ki je tragično preminil v 52. letu starosti in svojemu dedku Alojzu Skofiču, ki se je v Anglijo preselil po drugi svetovni vojni. “Storili bomo nekaj kar bi našega očeta naredilo izjemno ponosnega.” je izjavil Jack Skofic v intervjuju za Sky Sports TV. Celotna Velika Britanija govori o bratih Škofic in naši reprezentanci.

Neizmerna želja po nošenju državnega grba, potovanje v državo svojih staršev na lastne stroške, in patriotizem so odvrnili pomislek, da bi bratje Škofic zaigrali za Slovenijo, kljub temu da izgubijo možnost nastopa za Anglijo. Družinske vrednote, povezanost, ljubezen do športa je še dodatno zbližalo reprezentanco. Igralci so napovedali spektakel in zmago nad Bolgarijo.

Že ob 14.30 bodo gledalci deležni programa kjer bodo mladinci do 14 let zaigrali tekmo in pokazali svoje sposobnosti. Navijačice bodo poskrbele s svojo kratko plesno točko, da se bodo gledalci ogreli za začetek tekme. Med samo tekmo lahko gledalci pričakujejo nemalo moderiranja in nagradnih iger, po koncu tekme se bodo lahko podružili in sklenili kakšno novo prijateljstvo. Druženju se bodo pridružili naši igralci, najmlajši pa bodo svoje idole poprosili za avtograme in se z njimi tudi poslikali.

Obeta se atraktivna sobota, ki je preprosto ne smete zamuditi. Bodite deležni zgodovine tudi VI! Karte lahko kupite v predprodaji in na dan tekme. Vljudno vabljeni!

Izjava selektorja:

With little more than a week before the test match that will see the Slovenian Encijani play against Bulgaria, Head Coach Emmanuel Meyer (34), feels confident that the Encijani are ready to face a tough side, asked about how he thinks the team will perform Meyer said:

"i am very proud of who hard the lads have worked in the last few months, rejuvenating their game style and focusing on the fundamentals of the game. I want to thank each and every player for the effort they have put in, going out of their comfort zone and accepting change of leadership without unnecessary bitterness or second thoughts. 
 
It has been a mutually enriching experience where where I have received fantastic feedback from the players and staff, on and off the field. So far we've had some indications that we are on the right path to success; we will need to prove it in those 80 minutes, against a strong opponent, whom respect but do not fear. We will need to fight at every breakdown, every scrum, every lineout. You never know what could hapen, if we can play good rugby and have a victory it would mean a lot to all of us"
 
We are playing at a new venue, in front of a larger crowd, we will fight for every inch of that turf as we want to ensure our position in ENC2 pool and start writing a new page in Solvenian Rugby history. We are rugby-ready and we are willing to put together our hearts and spirit into this and we hope the supporters will enjoy the game. "
 
Meyer also expressed his sincere gratitude to Robert Puconja (Assistant Coach – ndr) for all the help and support in this new phase of Slovenian rugby.

 
Foto: Luka Gorjup, Media Umetnost