REIC 2S – Slovenija v. Srbija

V soboto, 29.10.2016, s pričetkom ob 14.00 uri, je na stadionu ŽAK potekala tekma pokala Europe. Encijani so gostili dobro znanega nasprotnika iz bivše države Srbije. Rezultat 74:13. Število gledalcev 500, lepo vreme in prijetnih 15 stopinj.

Udarna postava selektorja Fentona je sestavljala, Hočevar, Zaletel, Pilko, Dobnikar, Vrhunec Suljič M., Skofič M., novinec v vrstah Kovacic, Radelj-Šemrov, Burnik, Skofič F., novinec Catt, Skofic G., Sajevic in Okič G.

Nasproti pa so jim stali Đukić, Totić, Radović, Ranković, Preradojević, Radeka, Marinković. Martić, Jerković, Janković, Keglić, Đorđevič, Arsić, Glišić, Dejanović.

Prve tri točke so Encijani dosegli prek Burnika. Prvi score pa je prinesel Max Skofič, ki je kot blisk krenil po levi strani in se s svojim znanim šprintom “sprehodil” do golove črte. Sledile so minute srbov, ki so svoj zaostanek v rezultatu znižali na 8:6. Potem pa sta na plin stopila Lewis Catt in Max Skofič. Po polčasu rezultat 27:6, Andrew Fenton pa je svoje igralce pospremil svoje varovace v slačilnico z nasmeškom.

V drugem polčasu sta zopet igro zaznamovala Lewis Catt in Max Skofič. V drugem polčasu je bila tekma rahlo prekinjena zaradi poškodbe kolena gostujočega igralca. S svojo hitro igro so Encijani dokazali, da letos nič ne bodo prepustili naključju in se bojevito in krčevito borili za prvo mesto v skupini.

Ta zmaga je prvi korak na poti do prvega mesta v skupini, ki vodi v predkvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019.
slovenijasrbija-rok-dolenc-20-1 slovenijasrbija-rok-dolenc-19
slovenijasrbija-rok-dolenc-13
RZS je prejela donacijo 1.000,00 € za projekt Get Into Rugby.

 

 

 

 


Foto credits: Rok Dolenc