7s evropsko prvenstvo v Zagrebu

Prihajajojči vikend bosta slovenska moška in ženska  ragbi reprezentanca v disciplini Rugby 7s nastopili na evropskem prvenstvu v Zagrebu. 7s evropsko prvenstvo bo hkrati tudi štelo kot kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre naslednje leto v Riu. Za Slovenijo tokrat ne bodo mogli nastopiti bratje Skofič, saj pravila mednarodnega olimpijskega komiteja velevajo, da morajo nastopajoči imeti slovenski potni list. Obe reprezentaci bodo tako tvorili igralci iz slovenskih klubov. Moško reprezentanco bo vodil trener Junior Tupai iz Samoe, ki je že v lanski sezoni uspešno vodil 7s ekipo na evropskem prvenstvu v Grčiji, žensko pa Tjaša Lazič, ki je v svoji igralski karieri igrala tudi za London Wasps.

Moška ekipa bo v skupini z Bolgarijo, Avstrijo in eno najboljših evropskih reprezentanc, Irsko. Ženska ekipa se bo po uspešni sezoni v Madžarski ligi tokrat drugič pomerila na evropskem prvenstvu. V skupini jih čakajo domačinke hrvatice, Malta in Bolgarija.

Za vse navdušence bo omogočen tudi live streem direktno iz Zagreba na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=fzlsck8WKRw