Rugby klub v Novem Mestu

Vodstvo Rugby zveze Slovenije je na zadnji seji izvršnega odbora odobrilo prošnji Rugby kluba Novo mesto o članstvu v zvezi in edini rugby klub na dolenjskem je tako postal pristopni član RZS.
Rugby v Novem mestu je ena od stopničk dopolnjevanja rugby križa v Sloveniji, ki je ena od prioritet sedanje zveze – vzpostavitve novih klubov po regijah.
Izsek iz prošnje RK Novega mesta:
"RK Novo mesto je bil ustanovljen na zboru 12.12.2012. Od takrat člani kluba skrbimo za ozaveščanje v Novem mestu in širše okolice o prisotnosti rugbya. Število članov počasi a vztrajno narašča kakor tudi kakovost igranja. prav tako skrbimo za zadostno medijsko pozornost. Tudi za prihodnost so postavljene marketinške strategije v katerih namen je ozaveščanje in pridobivanje novih članov. Cilj vseh ukrepov pa je čim večja priljubljenost rugbya v ožji in širši okolici".
Predsednik RK Novo mesto, Tomaž Grobovšek je ob sprejetju dejal: 
RK Novo mesto je v enem letu od ustanovitve uspel doseči presenetljivo prepoznavnost v regiji. Čaka nas še veliko stopnic na katere se moramo povzpeti; ena iz med njih je bila članstvo v Rugby zvezi Slovenije sedaj pa se obračamo po novih izzivih. Upamo, da nam bo članstvo v zvezi pomagalo k širitvi in realizaciji svojega programa in čim hitrejšega sodelovanja na državnih in mednarodnih tekmah.