ENCIJANI PROTI IZRAELU BREZ OKREPITEV IZ TUJINE

reprezentanca
reprezentanca

Slovenska reprezentanca v ragbiju bo v soboto v tekmi za evropski pokal narodov gostovala v Izraelu, že teden dni kasneje pa jih na nacionalnem stadionu Vasil Levski gosti Bolgarija.

Encijani so si v lanskem letu zagotovili obstanek v dosedaj najvišjem rangu tekmovanja Konference 1 Jug, kjer pa razen remija z Izraelom, še niso okusili zmage. Po lanskem porazu proti kakovostnejši Malti in Cipru, katere barve zstopajo pol profesionalni igralci , ki si v večini kruh služijo na britanskem okočju, sedaj stoji nasproti Izrael, ki pa ima v državi profesionalno ekipo TEL Aviv Heat, ki tekmuje v evropskem klubske super pokalu.

“Tekma, ki nas čaka, bo zagotovo težka, vendar smo se dobro pripravili in gremo v tekmo motivirani, da pripravimo presenečenje,” je odločen selektor Encijanov Tihomir Janković.

Teden dni kasneje Encijani gostujejo pri presenečenju skupine Bolgariji, ki je še vedno neporažena v tekmovanju.

Zaradi ukinitve sofinanciranja tekmovanj iz strani ministrstva za šport, brez katerega se v Rugby Zveze Slovenije soočajo že od leta 2020, tokrat na tekmi ne bo okrepitev iz tujine. Na tem mestu se v Rugby Zvezi Slovenije zahvaljumo generalnim pokroviteljem reprezentance, podjetju DIGIT d.o.o. in pizzeriji Foculus & Parma, ter vsem drugim podpornikom, brez katerih gostujoče tekme Evropskega pokala ne bi bile mogoče.

Vrstni red: 1.Malta, 2.IZRAEL, 3. Bolgarija, 4. Ciper, 5. Slovenija

SOBOTA OB 13.00

IZRAEL : SLOVENIJA

Prenos v živo na RugbyEurope TV.

Za Slovenijo bodo nastopili:

Tit Hočevar, Sebastjan Rman, Blaž Pilko, Tadej Puš, Domen Dobnikar, Grega Miljuš, Matevž Kadunc, Matevž Kraljič Zgazivoda, Jure Popovič, Scott Jewell, Nicolas Rezelj, Tim Nigerl, Žan Fogec, Žiga Burnik, Andrej Šubic, Črt Železnik, Bor Jamnik, Jure Kraljič Zgazivoda, Maks Medved, Jaka Sajevic, Jernej Šercer, Urban Magušar, Nejc Longyka.

Selektor Tihomir Jankovič,
Pomočnik trenerja Peter Kavčič.
Fizioterapevtka Ana Jug.