Na Evropsko prvenstvo tudi predstavnice nežnejšega spola!

V Ragbi zvezi kar ne prenehamo z lovljenjem in ustvarjanjem novih izzivov. Tokrat je na tapeti Evropsko prvenstvu v ragbiju za ženske! Naših 13 Encijank, bojevnic z visoko moralo in trdo voljo se bo udeležilo Evropskega prvenstva, ki se bo odvijalo v Litvi, v soboto 28. 6. 2014. Prvič bodo pod taktirko dirigenta Zorana Kalakovića, njegovo desno roko Kim Habjan, in vodjo na igrišču – kapetanko Tjašo Lazič – naskakovale visoke cilje, da potešijo svoje ambicije in zadovoljijo apetite. Mlada a perspektivna ekipa, ki skupaj trenira šele slabo leto, cilja na čim višjo uvrstitev, nabiranje novih izkušenj in spoznavanje ragbija tudi v drugih državah. Njihovi treningi potekajo ob torkih in četrtkih na igrišču v Štepanjskem naselju. Za priprave na evropsko prvenstvo pa bodo na igrišču garale tudi v nedeljo in ponedeljek.  Na treningu jih lahko spodbujajo vsi entuziasti, posebej pa so vabljene vse punce, ki jih tovrstni šport zanimal, svojo ekipo namreč želijo v prihodnosti še povečati. 
 
Slovenska ženska ekipa je sicer že sodelovala na Evropskih prvenstvih v BIH (2008), na Danskem (2010) ter na Madžarskem (2011). Na tokratnem evropskem prvenstvu se bodo v svoji skupini pomerile z reprezentancami Avstrije, Litve, Slovaške, Luksemburga, Turčije, Malte, Latvije, Srbije, Izraela, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. Z ostro, ter trdo igro bodo dokazale, da lahko parirajo in so dostojne nasprotnice marsikateri reprezentanci. Na potovanje se bodo odpravile z letalom, vesele pa bodo vsake podpore, tako finančne kot moralne. Za namen promocije ženskega ragbija so v letošnji sezoni obiskovale osnovne šole, izdale koledar in organizirale mednarodni ženski turnir v Ljubljani.Poleg omenjenega se ves čas trudijo pridobiti čim več sponzorskih sredstev, ki bi pripomogla, k izboljšanju kvalitete treningov, omogočila več potovanj v tujino in posledično vplivala na izboljšanje igre.
 
Ragbi zveza Slovenije si prizadeva in stremi k visokim ciljem. Potihem si želimo polnih stadionov domače reprezentance in spodbujamo razvoj tega robustnega a obenem viteškega športa. #gremo