Gary John Braid na pomoč Encijanom

Odlična novica za vse navdušence Encijanov. Na uradnem treningu “Sevens Encijanov” se je pridružil Gary John Braid, nekdanji Novozelandski rugby igralec, ki je za “all blacks-e” zbral 13 nastopov (2 testa in 11 gostovanj).

 

Gary Braid na treningu Encijanov
Gary Braid na treningu Encijanov

Gary je preprost človek, ki je svojo mladost posvetil igri, ki jo naravnost ljubi, kar ga je pripeljalo do tega, da so ga v sezoni 1982/1983 medse povabili sloviti all Blacksi. V svoji dolgi karieri je igral še za ekipo Bay of  Plenty(124 nastopov) in pa North Harbor(24 nastopov). Med drugim je delil svoj prostor v ekipi z igralci kova Craig Green, Dave Cook. Njegova primarna pozicija je bila Lock.

Po koncu tekmovalne kariere se je posvetil družini in vodenju svojega lokala Kingslander, ki v njegovi rodni Novi Zelandiji slovi kot »place to be«. Gary ima iz svojih zakonov kar 4 sinove in 1 hčer. Dva od njegovih sinov Daniel(Bordeaux) in Luke(Auckland) sta prav tako profesionalna Rugby igralca, zato bi lahko rekli, da se jim Rugby preteka po žilah. Trenutno s tretjo ženo in psom Lokijem prebiva na Hrvaškem, kjer vodi Zagrebško ekipo. Na povabiloRugby zveze Slovenije, se je odločil, da se udeleži treninga encijanov in jim pomaga s svojimi izkušnjami in nasveti pred prihajajočim evropskim prvenstvom, ki bo 1. In 2.7. v mestu Burgas v Bolgariji.