RWCQ2015: Luksemburg-Slovenija 22-10 (7-3)

Slovenska ragbi reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Angliji leta 2015, izgubila proti reprezentanci Luksemburga.

 

Kljub pobudi slovencev v prvih 10 minutah in prevzemu vodstva z 0:3 so Luksemburžani stopnjevali pritisk in na polčas odšli s prednostjo 7:3. Drugi polčas je bolje začel Luksemburg in povišal vodstvo na 12:10. Po dokaj enakovrednih 20 minutah so slovenci prek Miljuša znižali prednost na 12:10, zadetek pa je potrdil Sajevic. Encijani so bili po nekaj hitrih protinapadih blizu zadetku, vendar pa so v zadnjih 15 minutah dominirali Luksemburžani in dosegli še 2 zadetka za končnih 22:10. Domačini, okrepljeni z mnogimi igralci iz tujine, so bili žal premočan nasprotnik za Encijane, ki so tako ostali brez možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Angliji leta 2015.

 

Kapetan Anže Troppan je ob porazu dejal: “Dali smo vse od sebe in izgubili. Seveda nam je vsem težko, vendar gledati moramo naprej in se fokusirati na evropski pokal nacij, kjer še tekmujemo”.

 

Vir: rugbyljubljana.si