2017 Ženski rugby sevens

Ženska reprezentanca v olimpijski različici rugby 7, se ta vikend odpravlja v Košice, kjer se bodo udeležile 3. divizije evropskega prvenstva.

Dekleta in trener ne skrivajo ambicij po dobrih rezultatih, saj so se dolgo pripravljali na ta turnir. Dvakrat so bile na krajših pripravah, in sicer aprila v Derventi (BiH), kjer so trenirale skupaj z igralkami iz kluba Gladijatori. V okviru matičnega kluba (Rugby Olimpija) so se udeleževale avstrijske 7s serije (8 turnirjev), v kateri so osvojile 5. mesto. Žal so morala dekleta zaradi poškodb in službenih obveznosti, odpovedati nastop na zadnjem turnirju, sicer bi osvojile 3. mesto.

Junija pa so bile na vikend pripravah na Lokvah (Slo). Te so služile predvsem še boljšemu povezovanju med igralkami in uigravanju akcij. Stroške priprav so si delno krile same, delno Rugby klub Olimpija in anonimni donator.

Trener Pejković pri izbiri igralk ni imel lahkega dela. Pričakuje uvrstitev okoli 6. mesta, ne bo pa razočaran, če ne uspejo, saj je število igralk ragbija majhno oz. lahko oz. igrajo le v enem klubu.
Slovenija je v skupini C z ekipami Slovaške, Luksemburga in Andore. Igrali bodo na stadionu Atletický Štadión Watsonova, Watsonova 4a, Košice.

rugby nedeljski program
Nedeljski program
V soboto 24.6.2017 so na sporedu tri rugby tekme:

11.28 Slovaška : Slovenija
14:35 Luksemburg : Slovenija
17:20 Andora : Slovenija

V nedeljo 25.6.2017 so termini tekem odvisni od rezultatov doseženih v soboto:

 

Reprezentančni dres bodo nosile naslednje igralke:

Trnovec Maruša
Zagorc Pilko Tiva
Povše Eva
Čolnik Tanja (c)
Modic Nastja
Fink Katja
Čagran Staša
Habjan Kim
Mirjanič Branka
Kadunec Špela
Deželak Dominika
Harej Mojca

Prvič bodo za reprezentanco nastopile Staša Čagran, Katja Fink in Mirjanič Branka.

Trener: Mirsad Pejković
Team Manager: Deliandra Garcia
Fizio: Urh Munda

Vsem igralkam čestitamo in želimo uspešen turnir, ter seveda čim manj poškodb.