RE Sevens, Men’s Trophy – Malmo

Encijani so se pretekli vikend udeležili RugbyEurope Sevens, Men’s Trophy turnirja v  Malmu (Švedska).

Turnir je zaznamovala predvsem izgubljena/založena prtljaga, ki naj bi jo povzročil izpad električne energije na letališču. Namesto, da bi Encijani odšli v hotel na počitek in večerni trening pred tekmovanjem, so bili primorani iti v nakupovanje za novo opremo, da bi sploh lahko odigrali turnir. Zahvaliti se moramo lokalnemu rugby klubu (Malmo rugby club), ki je Encijanom posodil svoje drese. Prvi dan turnirja so torej Encijani odigrali v barvah domačega kluba. Letališče je konec prvega dne turnirja le našlo in dostavilo prtljago igralcev, tako da so drugi dan končno lahko nastopili v barvah Slovenije.

Prvi dan turnirja so se Encijani pomerili proti Ukrajini, Moldaviji in Danski. Vse tri tekme so izgubili.
Drugi dan so se pomerili proti Češki in Monaku.

1 . dan
Ukrajina – Slovenija 41:0
Moldavija – Slovenija 38:5
Danska – Slovenija 21:7

2. dan
Češka – Slovenija 38:7
Monako – Slovenija 7:38

Turnir je prepričljivo zmagala Irska.

V naslednjem tednu se bo v Monaku odvil zadnji kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, na katerem bodo zadnji vlak za nastop poleg naše znanke, iz Malmo, Irske lovile reprezentance Samoe, Tonge, Zimbabveja, Kanade, Nemčije, Šri Lanke, Urugvaja Čila, Maroka, Rusije, Tunizije, Hong Konga, Meksika, Južne Koreje in Španije. Na OI potuje samo zmagovalec tega močnega turnirja, prvi favorit pa je ravno Irska. Iz Evrope ima lepe možnosti še Rusija.

Izjava selektorja:

Na Švedskem so se moje bojazni glede kratke klopi uresničile in na turnirju žal nismo bili konkurenčni za kaj več kot 11. mesto. Upam, da bomo na Češko potovali v boljši zasedbi in se uvrstili kakšno mesto višje. Naša igra je bila glede na kvaliteto zadovoljiva, tekme pa smo izgubljali predvsem zaradi individualnih prednosti tekmecev. Slabi smo bili v obrambi ene na ena in skoraj po pravilu smo tekaško padli v drugem polčasu, slednje ne velja samo za tekmo z Monakom.

http://www.rugbyeurope.eu/group-294.htm

malmo7s