Slovenija v boj za napredovanje in kvalifikacije za RWC 2019

V petek zjutraj se bo slovenska članska izbrana vrsta odpravila na Dunaj, kjer se bo v soboto 22.4.2017 pomerila z avstrijsko izbrano vrsto.

Po bolečem porazu proti Bosni (15-22), je ta tekma za Encijane zelo pomembna, saj ne odloča le o napredovanju v višji tekmovalni rang tj. Conference South 1. Z morebitno zmago si naša vrsta namreč ne bi zagotovila le prvo mesto v skupini in napredovanje v REIC S1, temveč tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019.

Avstrijci so vedno neugoden nasprotnik, sploh na domačih tleh, ko imajo spodbudo s tribun in prednost domačega terena, vendar se naša izbrana vrsta trdo pripravlja na to odločilno tekmo. Avstrijci so imeli  dober mesec dni priprav, ter imeli na razpolago kar 50 kandidatov za prvo vrsto. Ekipi se že dobro poznata, saj že nekaj let igrata v istih skupinah, dva slovenska kluba (Olimpija in Maribor) pa igrata v avstrijski razširjeni prvi ligi. Do zdaj so še edina neporažena ekipa v skupini. Vsekakor ne bodo lahek nasprotnik, česar se zaveda tudi trener Fenton, ki pričakuje trdo tekmo. Z mislimi in energijo je trenutno osredotočen le na tekmo proti severnim sosedom. Morebitnim kvalifikacijam za svetovno prvenstvo, se bo posvečal po tej tekmi.

Tekma se bo začela ob 17.00, igralo pa se bo na stadionu Wiener Sportclub-Platz. Tekmo bodo prenašali tudi na avstrijski nacionalni televiziji, in sicer na programu ORF Sport+.

Pred tekmo bo na istem stadionu tudi 7’s ženski turnir (pričetek ob 10.00), katerega se bo udeležila ženska ekipa Rugby kluba Olimpija, ki je obenem tudi ženska 7’s reprezentanca Slovenije.