Slovenska rugby reprezentanca išče novega selektorja

Po treh zmagah in zgolj enem porazu v zadnjem, zelo uspešnem letu Slovenske Rugby reprezentance, se zaradi selitve v London od selektorskega položaja moške članske reprezentance poslavlja Emmanuel Meyer.

"Zaradi selitve v tujino in dogovora z novim delodajalcem je oteženo delo s slovensko reprezentanco, zato smo v Rugby zvezi Slovenije bili primorani prekiniti uspešno sodelovanje in se Emmanuelu Meyerju zahvaljujemo za vso pomoč in delo ki ga je opravljal pri nas." je povedal predsednik RZS Primož Bohinc.

Slovenska rugby reprezentanca je pod vodstvom Emmanuela Meyerja poenotila in osvežila svojo igro ter v štirih tekmah dosegla zavidljivih 115 točk. V zadnjem letu se je močno povečalo splošno zanimanje za rugby v Sloveniji, priča smo bili rekordnemu obisku rugby tekem na katerih je igrala slovenska reprezentanca ter spremljali prihod in rekord bratov Skofič.

Emmanuel Meyer je pred odhodom povedal: “Najprej se zahvaljujem vsakemu izmed igralcev, ki so prispevali k ekipi na treningih in tekmah. Delati skupaj je bil definitivno izziv, vendar zelo dober izziv iz katerega sem se naučil veliko novih stvari, ki mi bodo pomagale v prihodnosti postati še boljši trener. Zahvaljujem se tudi celotni ekipi Rugby zveze Slovenije in njihovim pomočnikom, ki so opravili težko delo in celotni ekipi zagotovili odlične pogoje za delo in treninge. Slovenski reprezentanci želim v prihodnosti veliko zmag in nadaljnje napredovanje na ENC in IRB lestvicah.”

Rugby zvezo Slovenije sedaj čaka naloga poiskati novega selektorja pred prihajajočimi tekmami. Prva bo namreč na sporedu že 18.4.2015, ko Slovenija gosti reprezentanco Luxemburga, s katerimi si trenutno deli 1. mesto v skupini 2C, mesto, ki vodi v višji rang tekmovanja.

Foto: Luka Gorjup