Meyer na čelo reprezentance

Predsedstvo Rugby zveze Slovenije je za novega selektorja moške reprezentance potrdilo Emmanuela Meyerja,  ki je zastopal barve mladinske reprezentance Urugvaja ter tekmovalne izkušnje nabiral predvsem v italijanski Serie A.

Ob imenovanju je Meyer skromno dejal: » Počaščen sem, da me je zveza izbrala za selektorja in veselim se dela z odlično ekipo, predvsem z Robertom Puconjo, (novim pomočnikom selektorja), čigar pomoč bo ključnega pomena na poti k uspehu«.

Novi strokovni vodja reprezentance se je hkrati zahvalil svojemu predhodniku Zoranu Kalakoviću, ki je s svojim delom poskrbel za osnovanje kvalitetne ekipe.

Slovenijo spomladi čakata 2 izredno pomembni tekmi evropskega pokala, cilji Meyerja pa so jasni – zmaga nad Avstrijo in Bolgarijo ter 3. Mesto v skupini.

"I am ready for this challenge and I want to make rugby accessible to all people in Slovenia” Meyer said, adding that "the Encijani« need to focus on the basics and set their pace to a modern game of rugby, a faster and more energy expensive one" Emmanuel Meyer