Olimpija prekinila zmagovalni niz Maribora

Srečanje se je pričelo povsem enakovredno in sledile so si neizkoriščene priložnosti na obeh straneh, rahla fizična premoč v »scrumu« Olimpije pa ni obrodila sadov. Ljubljančani so po nekoliko zaspanem prvem delu v 20. minuti po uspešno izvedenem kazenskem strelu uspeli priti do vodstva. Domačini kljub solidnemu prvemu polčasu niso uspeli izkoristiti priigranih priložnosti – dvakrat so namreč obtičali pred poljem za zadetek in novincu Vitu Lužarju kljub prodoru čez črto ni uspelo žoge položiti na tla. Nato je sledil močnejši pritisk črno-rdečih, ki so se ponovno znašli tik pred poljem za zadetek, a je v prav vseh primerih bila dosojena kazen v korist Olimpije in nezbranost Mariborčanov v napadu je poskrbela, da do prevzema vodstva ni prišlo. Igralci Maribora so nadaljevali z obleganjem nasprotnikovega polja za zadetek, z nekaj uspešnimi streli z nogo predrli obrambo, a kljub položeni žogi v polju za zadetek, po nasprotovanju domačinov, sodnik dosodil, da je žoga padla nekoliko naprej in tako je Luka Mišić ostal brez zadetka na tretji zaporedni tekmi. Nato je sledil preobrat, domači so pričeli izgubljati moč v »scrumu« in tako je v 35. Minuti Cerar dosegel prvo prvo polaganje za Olimpijo, ki je še pred koncem prvega polčasa uspela s kazenskim strelom povišati vodstvo na 0:11

Drugi polčas je v celoti pripadel gostom, ki so po lepo izpeljanih akcijah preko Ivanoviča in Gumzeja ponovno uspeli zadeti. Žle pa je z uspešno izvajanim kazenskim strelom in tremi potrditvami postavil sorazmerno visok končni izzid 0:35.
Kljub solidni predstavi, fantom ni uspelo doseči niti zasluženega zadetka. »Nenaravno hitro je zmanjkalo moči v nogah, saj je pred tekmo bilo opravljenih nekaj nenavadnih treningov, hkrati pa so se domačini v preveliki meri ukvarjali s sodniškimi odločitvami, namesto, da bi koncentracijo usmerili v samo igro« je po tekmi povedal Denis Karba, podpredsednik kluba. Dopolnil ga je Luka Mišič, ki je povedal, da »je v zasedbi manjkalo kar nekaj standardnih igralcev – Gregorja Veleja, ki ga je le dva dni pred tekmo doletela neprijetna poškodba kolena, manjkal je tudi standardni igralec druge linije, predvsem pa se je poznala odsotnost odličnih tujcev iz Avstrije in Irske, ki zaradi drugih obveznosti žal nista mogla podpreti svojega kluba, za katerega nastopata v Nationalligi«.
Igralec tekme je postal Jean Baptiste, odlični Francoz, ki bo leto dni branil barve Maribora. Uspešen debi po dolgotrajni poškodbi je imel Niko Poštrak, ki je kljub rosnim letom eden izmed nosilcev igre in predstavlja prihodnost kluba izpod Kalvarije.
Rugby klub Maribor je z vknjiženim porazom prepustil vodstvo divizije RUFC Gradcu in RC Linzu, četudi je pred tem srečanjem postregel z dvema prepričljivima zmagama nad finalistoma minulih dveh sezon.
V prihajajočih tednih sledita še dve tekmi proti ekipama iz Dunaja ter Linza, kjer Mariborčani upravičeno pričakujejo dve novi in povsem prepričljivi zmagi. Olimpija je prosta, saj kar nekaj njihovih igralcev brani barve slovenske reprezentance ki naslednji teden pričenja jesenski ciklus evropskega pokala nacij.

FOTO: FRANCI VRANETIČ