Encijani prišli do pomembne zmage nad Srbijo

Slovenci so  6 mesečnim premoru in začetku novega ciklusa v evropskem pokalu začeli z izjemno pomembno zmago v Beogradu. Po napeti tekmi so premagali reprezentanco Srbije z rezultatom 17:33 in s 4 doseženimi zadetki prejeli bonus točko, ter se vodilnem Luxemburgu približali na zgolj 4 točke razlike.

Tekmo so bolje začeli Orli iz Srbije in imeli večjo posest žoge, vendar se slovenski črti zadetka zaradi disciplinirane obrambe niso uspeli približati.
V 10 minuti so resnejše zapretili Slovenci in se z organiziranim in zanesljivim napadanjem približali zadetku na zgolj 1 meter. Sledi disciplinirana igra in dominiacija Slovenije, ki jo v 20, 27 in 35 minuti kronajo z zadetkom encijani. Ob koncu polčasa Srbi znižajo vodstvo Slovenije na 7:19.

Drugi polčas so podjetneje začeli Slovenci in kmalu prišli do novega zadetka, in preko potrditve Burnika prišli do povečanja vodstva na 7:26.
V igro se v 50 in 55 minuti tekme vračajo Srbi in z dvema zadetkoma zmanjšajo vodstvo na 17:26. Sledi dokaj izenačena in dobra igra obeh ekip, boljši pa so slovenci, ki v zadnjih trenutkih tekme preko Jacka Skofiča povečajo vodstvo, na 17:31, z potrditvijo Kavčiča pa postavijo končni izid in zasliuženo zmago z 17:33.

Naslednji teden čaka Encijane domača tekma proti Danski, kjer želijo na stadion športni park Šiška zvabiti čim več ljudi in si v primeru poraza Luxemburga še pred koncem leta zagotoviti 1.mesto v skupini.
Točke za encijane so dosegli:
Pilko (5), Vrhunc (5), Skofič M. (5), Šubic (5), Skofič J. (5), Burnik (6), Kavčič (2)