ENC: Srbija – Slovenija

Slovenska rugby reprezentanca danes potuje v Beograd, saj se bo jutri, v soboto 7.11.2015 pomerila z reprezentanco Srbije v sklopu evropskega pokala.

Po 6 mesečnem reprezentančnem premoru, začenjajo varovanci Novo Zelandskega selektorja Andrew Fentona nov cikel in sicer že to soboto v Beogradu proti Srbiji.
“Orli”, ki so izpadli iz skupine višje, so sicer po uvodnih 2 porazih nanizali 2 zaporedni zmagi proti Danski in Avstriji, ter se želijo  Sloveniji oddolžiti za lanski poraz 48:3 na lepo popolnjenem stadionu Športni park Šiška.

Tokrat Fenton ne bo mogel računati na 3 izmed bratov Skofič, saj Frankie, Archie in George zaradi klubskih in študijskih obveznosti izpuščajo tekmo z Srbijo. Pravtako je nabor kandidatov zmanjšan zaradi službenih obveznosti in poškodb igralcev Olimpije. Ves teden pa z reprezentanco že treirajo Jack in Max Skofič, Lewis Podpadec ter Francoz slovenskih korenin Guillaume Delmas. Jedro ekipe še vedno sestavljajo domači igralci iz klubov RK Ljubljana, Rak Olimpija ter RK Maribor, ki vsi tekmujejo v tujih mednarodnih prvenstvih.

Trenutno Encijani zasedajo odlično 2. mesto v skupini vendar si želijo 2 zmagi saj bi s spodrsljajem Luksemburga zasedli prvo mesto še pred zadnjima spomladanskima tekmama.
14.11.2015 bodo Encijani na stadionu Športni park Šiška gostili Dance, ki so lani v Odenseju v dramatični končnici izgubili z 10:16.

Andrew Fenton:
“Ta teden smo opravili nekaj izjemno dobrih treningov. Poznalo se je, da so fantje osredotočeni ter vidijo pred seboj jasen cilj. Menim, da je ekipa začela razvijati stil igre v katerem uživa ter vsak pozna svoje naloge in kot skupina delujejo homogeno in samozavestno.

Navkljub visoki zmagi pred dobrim letom v Ljubljani, je pred nami ena najtežjih tekem skupinsega del, saj je bilo stanje v srbski reprezentanci takrat drugačno. Klubi še niso začeli z tekmovanji, selektorja so izbrali šele 1 teden pred tekmo.
Ekipa je bila zagnana vendar neizkušena. To se je poznalo na igrišču in visoki zmagi Slovenije.

Od tega poraza dalje so Srbi reorganizirali svojo zvezo, dobili izjemno izkušenega selektorja, vpoklicali veliko igralcev ki igrajo v Franciji ter nanizali 2 zaporedni zmagi.
To bo za nas veliki iziv saj se bomo pomereili s popolnoma drugo ekipo kot pred 1 letom. Dokler bomo osredotočeni na naš stil igre in bomo garali za vsak meter na igrišču, sem prepričan, da imamo odlično priložnost za zmago.”

Ekipa Slovenije:

Pilko, Miljuš, Hočevar, Zaletel, Rman, Šercer, Vrhunec Ž., Dobnikar, Skofič M., Skofič J., Habjanič, Suljič, Medved, Podpadec, Burnik, Kavčič, Sajevic, Delmas, Šubic, Okič G., Troppan, Udovč