ENC: Slovenija – Avstrija – 7.5.2016

Pod vodstvom Novzelandca Andrewa Fentona zasedajo Encijani odlično 2. mesto vendar za preboj v višji rang tekmovanja potrebujejo zmago proti Avstriji. Naj opomnimo, da so Slovenci pred natanko enim letom na Dunaju v dramatični končnici in polaganjem v zadnji sekundi že premagali naše severne sosede, vendar se “kozlički” motivirani v boju z obstanek z novim trenerjem ne predajajo.

Oči so bile uprte tudi v tekmo med Dansko in Luksemburgom, ki bi v primeru zmage domačinov, Encijanom na široko odprla vrata v višjo skupino. Žal so Danci tekmo izgubili, tako da so Luksemburžani na prvem mestu povišali prednost pred Slovenijo na 8 točk, vendar Encijane čakata še dve tekmi. V kolikor proti severnim sosedom dosežemo štiri zadetke si priborimo bonus točko, nato pa je potrebna le še zmaga z več kot 7 razlike neporaženih in neugodnih Luksemburžanov v gosteh.

Encijani potrebujejo glasno podporo iz tribun, zato vas vabimo da nas pridete podpreti in z nakupom vstopnice za 5 EUR v predprodaji (mojekarte.si) in na dan tekme 7 EUR pripomorete k uresničitvi začrtanih ciljev.

Za novinarske akreditacije, prosim sporočite najkasneje do petka 6.5.2016 do 16.00 ure na mediji@rugby.si