ENC: Slovenija-Avstrija 22-20 (5-17)

Reprezentaca Slovenije je v izredno napeti tekmi v zadnjih minutah premagala Avstrijo z rezultatom 22:20 (5:17). Tekma se za Encijane ni najbolje začela, saj so gostje že v eni od prvih akcij povedli in nato še iz kazni povečali vodstvo na 10:0. Slovenci so igrali zelo odprto, kar se jim je tudi obrestovalo in z zadetkom Javornika so prišli do prvih točk. Avstrijci so ponovno zapretili v 30 minuti, ko so po lepi akciji povedli s 17:5, to pa je bil tudi rezultat polčasa.

Drugi polčas so Encijani začeli silovito. V igro je vstopil Miljuš, ki je s svojo napadalnostjo dvignil tempo igre in preko Hočevarja so domači rezultat hitro znižali. Napadalna igra se je nadaljevala, Slovenci so prevzeli pobudo tudi v zaprtih skramih in kmalu je Hočevar s svojim drugim zadetkom pripeljal Encijane do izenačenja. Gostje so iz kazni ponovno prišli do vodstva z 20:17 in domačim ni preostalo drugega kot vse sile usmeriti v napad. Sajevic in Habjanič sta uspešno prebijala obrambo gostov in igra se je preselila pred črto zadetka gostov. Po nekaj napadalnih fazah je Troppan lepo zasposlil Horvata, ki je povedel Slovenijo do vodstva 22:20. Avstrijci so nato zapretili v zadnjih minutah, vendar je čvrsta obramba Encijanov odbila vse napade in slavje se je lahko pričelo.

Slovenija se je z zmago in bonus točko (4 zadetki) zavihtela na 2. mesto v skupini in si s tem zagotovoila kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2015.
vir: http://www.rugbyljubljana.si/clani/novice/102/enc-slovenija-avstrija-22-20-5-17/
foto: siol.net

Lestvica ENC 2C