ENC 2C – Slovenija gostuje na Madžarskem

Od prve tekme, ko je slovenska reprezentanca v Ljubljani z rezultatom 8 proti 7 premagala Madžare, se je marsikaj spremenilo. Na povratni tekmi bo zaradi poškodb in drugih obveznosti manjkalo kar nekaj standardnih igralcev slovenske izbrane vrste, medtem ko so se Madžari okrepili s tujimi igralci, ki prihajajo iz Francije, Anglije, Južne Afrike in Romunije. Svojo kvaliteto so tako pokazali že v  začetku meseca oktobra, ko so z rezultatom 67 proti 5 suvereno premagali Bolgarijo. Naj še dodamo, da je Madžarski selektor, Francoz Raphaël Saint-André, brat selektorja francoske izbrane vrste, Philippe Saint-André-a – tako tudi po strokovni plati reprezentanca Madžarske spada med zelo kvalitetne ekipe.
Kljub temu trener Zoran Kalaković ostaja optimističen:
"Ne glede na to, da je ekipa zdesetkana odhajamo na Madžarsko po zmago. Igralcem ne manjka motiva in želje po dokazovanju, predvsem proti ekipam, katere so "papiranti" favoriti."
Slovenija trenutno zaseda 3. mesto v skupini, a ima tekmo manj kot drugo uvrščena Madžarska. V primeru zmage z bonus točko bi se »Encijani« zavihteli na 2. mesto skupine, ki še vodi v dodatne kvalifikacije.

Lestvica in točke:
1.Ciper 19
2. Madžarska 15
3.Slovenija 10
4.Bolgarija 9
5.Avstrija 8

Več o lestvici in tekmovanju: http://www.fira-aer-rugby.com/group-129.htm