ENC 2C: Slovenija – Danska

V primeru sobotne zmage nad Dansko in poraza Luksemburga proti Srbiji bodo Slovenci zasedli 1. mesto v skupini še pred koncem tekmovanja. V nasprotnem primeru bodo 1.mesto naskakovali spomladi na domači tekmi proti Avstriji in na gostovanju v Luksemburgu, kjer se bodo maščevali Luksemburžanom za aprilski tesen poraz z 11:14, kjer je zmago Encijanov preprečila vratnica v zadnjih sekundah tekme.
V tekmo proti Danski Encijani vstopajo polni optimizma, saj lahko računajo na številne okrepitve iz tujine. Bratje Max, Jack in Frankie Skofič, na poziciji spojke Lewis Podpadec, iz Francije pa z reprezentanco že 2 tedna trenira 23 letni Guillaume Delmas.
Encijani so se po zmagi nad Srbijo znašli na naslovnici Svetovne rugby organizacije, saj so napredovali za največ mest na lestvici in trenutno zasedajo izjemno 64. mesto, kar je za državo z zgolj štirimi klubi v državnem prvenstvu čudež brez primere.

Postava rugby reprezentance Slovenije za tekmo proti Danski, 14.11.2015:
Hočevar, Rman, Pilko, Šercer, Suljič M., Zaletel, Miklič, Jovič, Dobnikar, Habjanič, Skofič M., Skofič J., Miljuš, Popadec, Burnik, Skofič F., Delmas, Okič G., Šubic, Troppan, Kavčič, Udovč, Jelenčič