🇸🇮SLOVENIJA : 🇦🇹 AVSTRIJA / 13.4.2024

MINEVA 10 LET FENOMENA BRATOV SKOFIČ

Slovenski ragbi je leta 2014 za vedno zaznamovalo izjemno dejanje petih bratov iz Anglije. V čast svojemu pokojnemu očetu slovenskih korenin so istočasno zaigrali za reprezentanco Slovenije, postavili Guinnessov rekord in povzročili pravo evforijo po vsej državi. Na stadionu se je zbralo rekordnih 2500 gledalcev, med njimi tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter novinarji iz uglednih medijev, kot so francoski Le Monde in angleški Sky Sports.

Rugby, ki v svetu velja za 3. najbolj gledan šport, pri nas nikoli ni dosegel takšne popularnosti, kljub temu, da je prvi klub bil ustanovljen že leta 1962, z izjemo obdobja ko so za Slovenijo igrali bratje Skofič. Po težavnih časih pandemije in izgubi sofinanciranja s strani Ministrstva za Šport slovenski ragbi počasi spet ponovno pridobiva na prepoznavnosti.

Encijani so zabeležili dve zaporedni zmagi, ko so v gosteh premagali favorita skupine Madžarsko in pa vselej neugodno in močno ekipo Bosne ter Hercegovine, ter zdaj naskakujejo prvo mesto v skupini.  Na prihajajoči tekmi ne bo 3 še aktivnih Bratov Skofič, Archia in Georgie in Frankie, ki so zaradi poškodb in družinskih obveznosti odpovedali nastop. Bo pa selektor Peter Kavčič lahko računal na Lewisa Podpadeca, ki se vrača po poškodbi.

Prav tako velja omeniti, da se je sestra Lewissa, Liliana Podpadec, uvrstila v člansko reprezentanco Walesa.
Liliana Podpadec:
Vir 1: https://www.bbc.com/sport/rugby-union/62322534
Vir 2: https://www.wru.wales/women/liliana-podpadec/

Slovenija se bo pomerila z Avstrijo v Evropskem pokalu narodov v Soboto, 13. aprila 2024 ob 13.45 na stadionu Oval v Guncljah. Vstopnina je 10,00 EUR, otroci do 14 let imajo prost vstop.

Vabimo vas, na novinarsko konferenco, ki bo v ČETRTEK, 11.4.2024 OB 13.00 V PIZZERIJI FOCULUS, kjer bosta poleg predsednika RZS Ivana Ščeka na vaša vprašanja odgovarjala selektor Peter Kavčič in pa LEWIS PODPADEC.